GALERII Tänak heategevusjooksust: see puudutab mind üsna isiklikult

Postimees Sport
Copy

Eile toimus juba üheteistkümnendat korda heategevuslik jooks Wings for Life World Run. Teiste seas osales saeal ka 2019. aasta autoralli maailmameister Ott Tänak, kes tunnistas, et jooks puudutas teda üsna isiklikult.

Eestis jooksis heategevuse nimel 579 inimest, neist 300 Stroomi ranna ühisstardis. Jooksuga koguti raha seljaaju vigastuste ravivõimaluste uurimiseks ning Eesti ühisstardis olid lisaks paljudele teistele sportlastele kohal ka Ott Tänak, Kelly Sildaru ja Kristjan Ilves.

Ott Tänak osales Wings for Life World Run jooksul esimest korda ning jooksis Tallinna ühisstardis koos enda lähedase peretuttavaga, kes on seljaaju vigastuse tõttu ratastoolis.

«See jooks puudutab mind üsna isiklikult ja kogu see liikumine seljaaju vigastusega inimeste jaoks ongi nende võimaluste ja lahenduste taga ning loodan, et see leiab lahenduse mingi hetk,» ütles Ott Tänak.

«Ma tegelikult ei ole üldse väga jooksu-inimene, kui nüüd aus olla, aga pean ütlema, et väga nautisin tänast päeva ja sportlike inimestega koos jooksmist - läbisin 14,6 kilomeetrit,» lisas Tänak.

Kristjan Ilves jooksis Tallinna ühisstardis 27,93 kilomeetrit ning Kelly Sildaru 20,6 kilomeetrit.

Ülemaailmselt kõige pikema distantsi läbis jaapanlane Tomoya Watanabe, kes jooksis 70,1 kilomeetrit.

Üldse kokku osales tänavu maailma suurimal jooksuüritusel 265 818 jooksjat. Üheteistkümnendat korda toimunud Wings for Life World Run jooksuga koguti osavõtutasude ja annetuste kaudu seljaaju uuringuteks lausa 8,1 miljonit eurot.

Wings of Life World Run jooksuürituse muudab unikaalseks see, et start antakse üle kogu maailma ühel ajal ja jooksu distantsi saab igaüks ise valida, 30 minutit peale starti hakkab jooksijaid jälitama nn püüdja-auto, mis sõidab pidevalt kasvavas tempos. Finiš asub täpselt seal, kus püüdja-auto liikujale järgi jõuab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles