Kiilaspeade bande võit hirmutas treenerit

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
U18 koondise treener Indrek Ruut
U18 koondise treener Indrek Ruut Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

«Võit tuli üllatavalt kergelt ja see on natuke hirmutav. Küsimus pole selles, et me oleksime hirmutavalt head, vaid selles, et seeria kestab kolme võiduni ja tähtis on see, et meestel püsiksid jalad maas,» arutles Rapla Piimameister Otto korvpallimeeskonna peatreener Indrek Ruut pärast Eesti meistriliiga veerandfinaalseeria avamängus TTÜ üle saadud võitu.


Rapla ülekaal oli eile tõesti mäekõrgune. 92:65 võidumängus tõi 18-aastane Rait-Riivo Laane 24 punkti ja andis kaheksa korvisöötu. Kahekohalise punktiarvuni jõudsid kõik algviisiku pallurid, 16 silma lisasid vahetusmehed. «TTÜ polnud justkui mänguks valmis, seevastu meil oli emotsioon hästi üleval,» viitas Ruut edu alusele.

Tõepoolest, mitmed TTÜ liidrid tegutsesid tavapärasega võrreldes tagasihoidlikult – Kristjan Makke piirdus nelja ja Illimar Pilk üheksa punktiga. Ruut on aga veendunud, et nii kogenud mehed ei tee kahte nii kesist mängu järjest. Pealegi ei näita hooaja senised mängud Rapla nii suurt ülekaalu. Vastupidi, TTÜ on võitnud omavahelistest mängudest neli, Rapla aga vaid kaks.

«Mulle tundub, et TTÜ on meie jaoks veerandfinaalis sobiv vastane. Nad on meie sarnased – mängu teevad peamiselt viis kuni seitse meest, pealegi on distsiplineeritud vastasega lihtsam mängida,» leidis Ruut. «Samas on meie mäng liikunud hooaja jooksul üles ja alla. Noorele meeskonnale on oluline emotsioon, ent mõnikord kipub see ära kaduma ja siis kukutakse platsil jonnima.»

Rapla mängijad üllatasid ­eile tribüünidele kogunenud ligikaudu tuhandet pealtvaatajat sarnase välimusega – kõik 12 meest olid ajanud pea kiilaks. «See oli puhtalt mängijate endi otsus – kõik ajasid juuksed maha ja samas ei tohi keegi enne play-off-mängu lõppu ajada vuntse. Tegelikult umbes 70 protsendil meie mängijatest ei kasvagi veel vuntse…» rääkis Ruut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles