MEISTRITE LIIGA Viimaste minutitega kaotusseisu võiduks pööranud Real jõudis finaali

Jarmo Jagomägi
, reporter
Copy
Joselust (esiplaanil) sai Madridi Reali kangelane.
Joselust (esiplaanil) sai Madridi Reali kangelane. Foto: Thomas Coex / AFP / Scanpix

Euroopa jalgpalli Meistrite liigas pääses teisena finaali Madridi Real, alistades kodus Müncheni Bayerni 2:1.

Kuna nädal tagasi lõppes Saksamaal peetud matš 2:2 viigiga, oli valem lihtne: kumb lööb rohkem väravaid, saab ka karika peale mängima.

Esimesele tabamusele oli lähemal Real. 13. minutil kõmmutas Vinicius juunior esiti löögi posti ning sealt tagasipõrkunud palli Rodrygo vastaste väravavahile Manuel Neuerile sülle.

Paaril korral testiti veidi ka võõrustajate puurilukku Andri Luninit, kui midagi eriti ohtlikku ei loodud. Real oli avapoolajal selgelt kontrollivam pool, ent sihile ei jõudnud kumbki.

Riietusruumidest naasid taas elavamalt võõrustajad. Märtsis 38. sünnipäeva tähistanud Neuer näitas mitmel puhul, et oskused pole kuhugi kadunud. 

Bayerni ilmselt parim võimalus saabus 66. minutil. Jamal Musiala sai karistusala keskelt löögile, aga Lunin suunas palli sõrmedega üle. Siis veel Real pääses, aga... 

Skoori avasid külalised 68. minutil. Harry Kane'ilt vasakusse äärde mänguvahendi saanud Alphonso Davies mängis üle Antonio Rüdigeri ning põrutas umbes 14 meetri pealt palli Luninile püüdmatult tagumisse nurka.

Viis minutit hiljem saabus korraks tabloole ka viik. See sama Davies sutsas sel korral mänguvahendi enda võrku, aga tabamus ei jäänud kehtima. VARi ülevaatuse järel tuvastati, et rünnaku ülesehituses oli Real määrusi rikkunud.

Sündmusterohkel perioodil oli moment hiljem juba Bayernil võimalik eduseisu kasvatada. Kane sai karistusalas palli, aga tema löök lendas napilt mööda.

Umbes veerand tundi enne normaalaja lõppu valisid külalised konservatiivse taktika. Min-Jae Kim asendas Leroy Saned, misjärel muudeti kaitseliin viieliikmeliseks.

Aga plaan ei töötanud! Reali kangelaseks tõusis Joselu. Veidi varem pingilt sekkunud ründaja skooris 88. minutil ja 1. üleminutil. Neist esimese puhul oli kõvasti süüd ka Neueril, kes tõrjus Viniciuse üsna lihtsa löögi liialt enda ette.

Bayernil enam šokist taastuda ei õnnestunudki. Real jõudis Meistrite liiga esikohamatši juba 18. korda. Võite on seni 14.

1. juunil Wembley staadionil peetavas finaalis ootab juba ees Dortmundi Borussia, kes murdis maha PSG.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles