USA võttis Saksamaalt mulluse MM-kaotuse eest võimsa revanši

Copy
Saksamaa väravas head tööd teinud Mathias Niederberger tõrjub ameeriklase Joel Farabee viske.
Saksamaa väravas head tööd teinud Mathias Niederberger tõrjub ameeriklase Joel Farabee viske. Foto: JOE KLAMAR/AFP/Scanpix

Tšehhis jätkuval jäähoki MMil said teise päeva lõpetuseks võidu võõrustajad ja ameeriklased. USA ja Saksamaa mängust oodati põnevusduelli, aga seda ei tulnud.

Tegemist oli samade meeskondadega, kes mullusel MMil läksid poolfinaalis omavahel vastamisi. Toona võtsid sakslased lisaajal üllatusvõidu 4:3. Jänkid kaotasid seejärel ka pronksimängu Lätile ja jäid medalita.

Nüüd võttis USA ootamatult võimsa revanši. Kahel esimesel kolmandikul oli pealevisete arv üsna võrdne (kokku 26:22), kuid USA pääses ette 3:0 ja läks viimasele vaheajale 4:1 eduseisus tänu kolm sekundit enne sireeni visatud väravale. Viimasel kolmandikul tegid jänkid koguni 17 pealeviset sakslaste nelja vastu ja võitsid lõpuks 6:1.

Seejuures viskas võitjatel väravaid kuus erinevat meest. Rahvusvahelise hokiliidu koduleht iihf.com tõstis suurele kaotusele vaatamata esile Saksamaa väravavahti Mathias Niederbergerit, kelle hea tööta võinuks kaotusnumbrid olla palju suuremad.

Mõlemal meeskonnal on tabelis nüüd võit ja kaotus, sest Saksamaa oli reedel alistanud avavoorus Slovakkia 6:4, kuna USA jäi 2:5 alla Rootsile.

Tabel:

Standings provided by Sofascore

A-alagrupis said peoperemehed tšehhid 6:3 jagu Norrast. Nende mänguline ülekaal oli palju suurem, sest pealeviskeid tehti koguni 49 vastaste 11 vastu. Norra läks 17. minutiks koguni 3:1 juhtima, ent siis võõrustajad ärkasid ning näiteks teise kolmandiku pealevisked jäid 21-1 neile! Tšehhide kasuks viskas kaks väravat Roman Cervenka.

Tabel:

Standings provided by Sofascore
Tagasi üles