Toyota tiimipealik: uus punktisüsteem võib meid päästa

Copy
Toyota tiimipealik Jari-Matti Latvala.
Toyota tiimipealik Jari-Matti Latvala. Foto: Sander Ilvest

Portugali rallil noppis laupäeva õhtuks laual olnud punktisaagist suurima noosi küll Toyota piloot Sebastien Ogier, kuid tema meeskonnakaaslased Kalle Rovanperä ja Takamoto Katsuta katkestasid. Tiimipealik Jari-Matti Latvala loodab nüüd pühapäevale.

Tänavusest aastast on teatavasti iga ralli viimasel päeval laual maksimaalselt 12 punkti: päeva parim mees saab 7 punkti, punktikatse parim aga 5. Ehkki Hyundai noppis tänu teisel-kolmandal kohal asuvatele Ott Tänakule ja Thierry Neuville'ile laupäeval Toyotast rohkem punkte, on täna veel palju mängus.

«Uus punktisüsteem võib meid päästa. Laupäev oli meile kehv, aga pühapäeval on võimalik noppida punkte,» ütles Latvala lahe võistluspäeva vahel Soome portaalile rallit.fi.

Ta lisas: «Selle süsteemi kohaselt ei tohi aga pühapäeval katkestada. Kui ka pühapäeval jääb kaks autot seisma, pole enam võimalik vahet kinni sõita. Sa võid teha vigu reedel või laupäeval, aga ei tohi teha pühapäeval.

Kalle stardipositsioon ei ole parim, ta peab teistele teed puhastama – teedel on üsna palju liiva. See on väljakutse, aga võin lubada, et Kalle läheb üritama. Kui ta jõuab pühapäeval kolme parema hulka, on see suur asi, See aitaks väga meeskonda tiimide arvestuses.»

Täna sõidetakse neli kiiruskatset, neist esimene algas kell 9.05. Tol katsel oli Rovanperä seitsmes, rallimehi segas korralik udu.

Tagasi üles