Eesti koondis ründas olümpiale pürgiva ala MMil medalit, kuid natuke jäi puudu

Copy
Eesti koondis (sinises) ründamas veerandfinaalis Rootsi väravat.
Eesti koondis (sinises) ründamas veerandfinaalis Rootsi väravat. Foto: Facebook / Eesti Saalihoki Liit

Soomes Lahtis peetaval saalihoki uue formaadi 3v3 MMil jõudsid Eesti koondised veerandfinaali, kuid poolfinaaliuksed veel ei avanenud.

Treenerite Risto Lalli ja Marko Saksingu juhendatud Eesti meeskond võitis alagrupis Saksamaa 10:3, Ukraina 13:6, Burkina Faso 19:0 ja viigistas Soomega 9:9. Edasi võideti Poola 11:4 ning koha eest poolfinaalis mindi vastamisi suursoosik Rootsiga. Haaravaks kujunenud kohtumises pääses Eesti 0:4 kaotusseisust ette 5:4 ja 7:5, kuid jäi lõpuks ikkagi alla 8:12.

Eesti koondis jagas 29 meeskonna seas 5. kohta.

Naiskondi oli konkurentsis 13. Eesti alistas alagrupis Hollandi 6:1 ja tugeva saalihokiriigi Tšehhi 6:5, kuid kaotas Šveitsile 3:8. Veerandfinaalis tuli tunnistada Saksamaa 11:4 paremust ning lõpptulemuseks samuti 5. koha jagamine.

Eesti Saalihoki Liidu pressiteate kohaselt otsib rahvusvaheline alaliit (IFF) uue 3v3 formaadiga võimalust olümpiaprogrammi pääsemiseks. Ehkki ollakse Rahvusvahelise Olümpiakomitee täisliige, on seni probleemiks olnud liigne Euroopa-kesksus, aga ka võistkondade suurearvulised koosseisud, mis tähendavad suuri vastuvõtumahte ja sportlaskvoote.

3v3 formaadi sisseviimine ei tähenda, et IFF põhiformaadist 5 väljakumängijat + väravavaht (suurearvuliselt 20 mängijat + abilised + varud) loobub.

Märksõnad

Tagasi üles