Baskonia kolmestekahur on tiimi jäämas veel pikkadeks aastateks

Copy
Markus Howard (paremal) omas elemendis – viskamas Euroliiga mängus Bologna Virtusega.
Markus Howard (paremal) omas elemendis – viskamas Euroliiga mängus Bologna Virtusega. Foto: /IPA/SIPA/Scanpix

Me siin Eestis võime kiruda Vitoria Baskonia korvpallimeeskonna täpsuskütti Markus Howardit, et kõik pallid mängitakse ainult tema kätte, ent klubijuhid näevad asja teisiti. Howardiga peetakse niigi pika lepingu pikendamisläbirääkimisi.

Howard sai käesoleval hooajal Alphonso Fordi nimelise auhinna, mis antakse Euroliiga parimale korvikütile. Howardi keskmine punktisaak mängust oli 19,5, erilisse hoogu sattus ta aga hooaja lõpuosas.

Howard oli eelmise aasta oktoobris sõlminud Baskoniaga lepingupikenduse 2026. aasta suveni. Väljaande El Correo teatel käivad läbirääkimised selle pikendamiseks veel kaheks aastaks (2028 suveni) ning Howardile paremate tingimustega.

Praeguse kolmeaastase lepingu (2023-2026) kohaselt teenib Howard El Correo andmetel kokku 3,7 miljonit eurot. Uus kokkulepe tooks Howardile palgakõrgenduse, aga ka väljaostusumma suurenemise. Praegu on väljaostusummaks 1,3 miljonit eurot.

Howard sai viimases Hispaania liiga mängus Murciaga vigastada, ta viibis väljakul kõigest 55 sekundit. Baskoniat ootab ees põhihooaja viimane, ülitähtis heitlus Madridis sealse Realiga, sest ainult võit jätab alles lootuse pääseda play-off'i (selleks peab ka Manresa kaotama Tenerifele).

Baskonia on käesoleva hooaja jooksul juba sidunud ühe mängija veelgi pikemaks ajaks, leedulasest kapten Tadas Sedekerskis sõlmis lepingu 2029. aasta suveni!

Howardiga seoses tuli mõne päeva eest veel üks huvitav uudis. Ta saab Puerto Rico nn spordikodakondsuse ja saab hakata esindama selle riigi koondist. Juba juuli alguses ootab Puerto Ricot kodumaal ees Pariisi OMi valikturniir, vastaste seas on näiteks Leedu ja Itaalia.

Howard esindas eelmise kümnendi keskel USA U16 ja U17 vanuseklassi koondisi, kuid sealses täiskasvanute koondises pole mänginud. Kuivõrd tal on Puerto Rico juured, rahuldas rahvusvaheline alaliit (FIBA) üleminekutaotluse.

Tagasi üles