Vägev! Karol Mets ja St. Pauli tõusid jalgpalli Saksamaa kõrgliigasse

Copy
Rõõmsad St. Pauli mehed väravat tähistamas.
Rõõmsad St. Pauli mehed väravat tähistamas. Foto: IMAGO/BEAUTIFUL SPORTS/Buriakov

Jalgpalli Saksamaa esiliiga eelviimases voorus alistas Eesti koondise keskkaitsja Karol Metsa koduklubi St. Pauli 3:1 Osnabrücki ja kindlustas pääsu maailma ühte tugevamasse kõrgliigasse.

Sadamalinna Hamburgi klubi esimesed kaks väravat lõi inglasest ründaja Oladapo Afolayani, kes oli täpne nii seitsmendal kui ka 58. minutil. Kümme minutit hiljem raius võidu kivisse sakslane Marcel Hartel. Mullu jaanuaris tiimiga liitunud Mets alustas taas algkoosseisus ja sai kirja täismängu.

St. Pauli mängis Saksamaa kõrgliigas ehk Bundesligas viimati hooajal 2010/11, kui koguti vaid 29 punkti ja saadi viimane koht.

Esiliiga viimane voor peetakse järgmisel pühapäeval ning St. Pauli vastaseks on tabeli eeleelviimane Wehen, kellega tehti kodus veidi enne jõule 1:1 viik. Kui Metsa leivaisal õnnestub kohtumine võita, kindlustatakse esiliiga tiitel, mis oleks klubile ajaloo esimene. Hõbemedalid on kaela saadud kolm korda. Samas on tiitlivõimalus olemas ka kaotuse korral, selleks peab samuti Bundesligasse tõusev Kieli Holstein kaotama võõrsil tabeli kuuendale Hannoverile.

Tagasi üles