Kanada hokimehed naudivad MMil ka elu: Tšehhi õlu oli oma mainet väärt

Copy
Brandev Tanev on MMil praeguseks kirja saanud ka ühe resultatiivsuspunkti, kui oli kohtumises Taaniga osaline Dawson Merceri tabamuses.
Brandev Tanev on MMil praeguseks kirja saanud ka ühe resultatiivsuspunkti, kui oli kohtumises Taaniga osaline Dawson Merceri tabamuses. Foto: Martin Divisek

Kanada hokimehed tulid MMile ainult ühe mõttega: kaitsta mullu Soomes teenitud MM-tiitlit. See aga ei tähenda, et nad kogu aeg ainult jäähokist mõtleksid.

NHLi klubi Seattle Krakeri hingekirja kuuluv 32-aastane ründaja Brandon Tanev avaldas Iltalehtile antud intervjuus, et neil on vabal ajal lubatud ka Tšehhi eluoluga tutvuda.   

«Käisime vabal päeval [Praha] vanalinnaga tutvumas. Sõitsime metrooga sinna ja see oli väga ilus. Mõned meie mängijad käisid ka kohalikku jalgpallimängu vaatamas. Loodetavasti jääb järgmistel päevadel meile veel rohkem aega, et siinset linna avastada,» sõnas Tanev, kes ise ootab enim sealsete roogade avastamist.

«Saame külastada ka restorane. Mina isiklikult ootagi enim seda, sest soovin kogeda Euroopa toidukultuuri. Kui meie perekonnad siia jõuavad, siis läheme samamoodi kindlasti välja,» jätkas ta. 

Lisaks toidule on Tšehhi tuntud ka õlle poolest. Kas hokimeestel on lubatud ka seda proovida? «Jaa, olen praeguseks paari proovinud ja minule meeldisid need. Võin kinnitada, et kogu see eelnev jutt [Tšehhi õlle headusest] vastab tõele,» lausus esimest korda Kanada koondisesse kuuluv Tanev.

Intervjuu lõpetuseks pidas kanadalane siiski oluliseks üht asja täpsustada. «Me võime toidu kõrvale küll õlle võtta, kuid oleme siin siiski, et oma riiki esindada. Oleme kõik professionaalid ja teame, mida meilt oodatakse,» viitas ta vahtralehemaa 29ndale MM-tiitlile.

Tagasi üles