Putini-vastane Valgevene artist esineb A. Le Coq Arenal (1)

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Muusik Max Korž.
Muusik Max Korž. Foto: Instagram @maxkorzhmus

Eesti Jalgpalli Liit (EJL) teatas oma kodulehel, et Valgevenest pärit tunnustatud laulja ja räppar Max Korž annab tänavu juunis kontserdi Eestis, mis toimub 29. juunil Tallinnas A. Le Coq Arenal.

Eesti Jalgpalli Liidu arendusdirektor Mihkel Uiboleht selgitas Postimehele, et Korž pöördus mõni kuu tagasi EJLi poole sooviga rentida A. Le Coq Arenat kontserdiks. «Kuna Eesti riik on öelnud, et Venemaa ja Valgevene kultuuritegelased pole Eestisse teretulnud ja jagame täielikult seda seisukohta, ütlesime esiti Koržile ei.

Korž tuli meie poole teist korda palvega kaaluda uuesti olukorda, saatis meile erinevad dokumendid, kust nähtub, et alates 2022. aasta 24. veebruarist pole ta esinenud Venemaal, tühistas kontserdid, ei kavatse seal esineda, on avaldanud toetust Ukrainale (kohe pärast sõja puhkemist) ja avaldanud ühe laulu sel teemal, on Valgevenes ja Venemaal esinejana n-ö mustas nimekirjas. Eelmisel aastal andis Korž kontserdi Riias ja sel aastal esineb Prahas, ta elab nii USAs, erinevates Euroopa riikides kui ka Valgevenes.

Uue info valguses võtsime ühendust kultuuriministeeriumiga, kust palusime abi olukorra hindamisel. Nii kultuuriministeerium kui ka välisministeerium kinnitasid meile, et Korži Eestis esinemine on aktsepteeritud ja kooskõlas Eesti riigi põhimõtetega, välisministeerium sai vastava kinnituse Valgevene demokraatliku opositsiooni ehk Svjatlana Tsihhanovskaja büroo esindajalt.

Kultuuriministeeriumi esindaja kinnitas ka täiendavas telefonivestluses, et Korži-sugused esinejad on igati teretulnud. Lisaks küsisime arvamust meie sponsoritelt ja saime toetavad vastused,» lisas Uiboleht.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles