Baskonia sõlmis kolmestekahuriga väga pika lepingu

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Markus Howard
Markus Howard Foto: ANDREJ CUKIC

Kuigi meie Eestis võime kiruda Vitoria Baskonia korvpallimeeskonna täpsuskütti Markus Howardit, et kõik pallid mängitakse ainult tema kätte, siis klubijuhid näevad asja ja sõlmisid temaga pikaajalise lepingu.

Howard sai sellel hooajal Alphonso Fordi auhinna, mis antakse Euroliiga parimale korvikütile. Howardi keskmine punktisaak mängust oli 19,5, erilisse hoogu sattus ta sealjuures hooaja lõpuosas.

Mehe hea hoo tuules otsustaski Baskonia temaga laua taha maha istuda, olgugi et alles eelmise aasta oktoobris olid nad Howardi 3,7 miljoni euro eest sidunud endaga 2026. aastani suveni.

Nüüd virutati ameeriklasele nina alla veel pikem, 2028. aastani kehtiv leping – ilmselt ka kopsakama palgaga, kuigi seda ei avalikustatud – millele Howard mõistagi alla kirjutas. Lisaks palgatõusule muudeti ka kontrahtis olevat väljaostuklauslit, seni oli see 1,3 miljonit eurot.

Baskonia on selle hooaja jooksul juba sidunud ühe mängija veelgi pikemaks ajaks, leedulasest kapten Tadas Sedekerskis sõlmis lepingu 2029. aasta suveni!

Howardiga seoses tuli maikuus veel üks huvitav uudis. Ta saab Puerto Rico nn spordikodakondsuse ja saab hakata esindama selle riigi koondist. Juba juuli alguses ootab Puerto Ricot kodumaal ees Pariisi OMi valikturniir, vastaste seas on näiteks Leedu ja Itaalia.

Howard esindas eelmise kümnendi keskel USA U16 ja U17 vanuseklassi koondisi, kuid sealses täiskasvanute koondises pole mänginud. Kuivõrd tal on Puerto Rico juured, rahuldas rahvusvaheline alaliit (FIBA) üleminekutaotluse.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles