Kahe konkurendi haigestumine suurendas Mihkelsi võimalusi Giro d'Italial

Copy
Madis Mihkels
Madis Mihkels Foto: @cyclingmedia_ag

Itaalia velotuur jätkus pärast puhkepäeva sõidetud 10. etapiga, mis lõppes mäefinišiga. Etapivõidu pälvis prantslane Valentin Paret-Peintre (Decathlon AG2R La Mondiale Team), Madis Mihkels (Intermarché - Wanty) lõpetas enam kui 35 minutit võitjast hiljem.

23-aastane Paret-Peintre pani võidule aluse ca 60 km enne finišit, kui suutis koos 26 konkurendiga peagrupist eralduda. Prantsusmaa rattur oli viimastel kilomeetritel selgelt tugevaim ning nõnda teenis ta ka karjääri esimese etapivõidu Itaalia velotuuril.

Seejuures oli ta oma perekonnas juba teine, kes selle saavutusega hakkama saanud. Neli aastat tagasi suutis seda ka tema vend Aurelien, kes mõistagi finišis pereliiget kallistusega õnnitles.

Eesti rattatalent Mihkels suutis täita edukalt enda tänase eesmärgi ehk ajalimiidi sees finišisse jõuda. Talle läks kirja 104. koht. Finišisse saabus Eesti rattur tänasest võitjast 35.01 hiljem.

Siiski suurenes oluliselt Mihkelsi jaht mõnel sprindietapil poodiumikohale. Nimelt pidid haigestumise tõttu võistluse katkestama nii üheksandal etapil triumfeerinud Olav Kooij (Team Visma | Lease a Bike) kui ka sakslane Max Kanter (Astana Qazaqstan Team).

Homme ongi kavas järgmine sprindietapp, mille kogupikkuseks 207 km.

Märksõnad

Tagasi üles