Häberli aeg vutikoondises lõpeb. Pohlak: Henn saab mitmeks aastaks töörahu

Ville Arike
, reporter
Copy
Eesti koondise järgmine peatreener Jürgen Henn (vasakul) ja senine peatreener Thomas Häberli (paremal) rääkisid koos jalgpalliliidu presidendi Aivar Pohlakuga, miks ja just nüüd otsustati treenerivahetuse kasuks.
Eesti koondise järgmine peatreener Jürgen Henn (vasakul) ja senine peatreener Thomas Häberli (paremal) rääkisid koos jalgpalliliidu presidendi Aivar Pohlakuga, miks ja just nüüd otsustati treenerivahetuse kasuks. Foto: Katariina Peetson / jalgpall.ee

Eesti meeste jalgpalli­koondist 2021. aastast saati tüürinud Thomas Häberli peab oma viimase mängu koondise eesotsas 4. juunil oma kodumaa Šveitsi vastu. Pärast seda võtab 2027. aasta lõpuni ohjad üle varem FC Florat edukalt juhendanud Jürgen Henn.

Kui esimesed aastad Häberli käe all olid tublid, siis mullu sügisest kippusid asjad rappa. EM-valiksarja viis viimast mängu kaotati koondskooriga 0:16 ning rõõmu ei pakkunud ka mängupilt. Vahetati abitreenereid, aga mitte peatreenerit. Häberli oli varasemate Rahvuste liiga tulemustega teeninud koondisele välja play-off’i koha, ent Varssavis kaotati ülisuure surve alla jäädes Poolale 1:5 ja siis oli selge, et pealikuvahetus tuleb ära teha.

«Rääkisime mängijatega ja hakkasime paralleelselt rääkima Jürgeniga, et uurida tema mõtete kohta. Samuti rääkisime Thomasega tema mõtetest. Asja muutis keeruliseks see, et mängijatelt ja teistelt inimestelt saadud tagasiside kohaselt olid tiimi sees asjad hästi. See oli täiesti ebaharilik, sest kui meeskond on kriisis, siis esimesena väljendub see tavaliselt sisekliimas.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles