HOKI MM Šveits ja Slovakkia näitasid jõudu, terad hakkavad sõkaldest eralduma

Copy
Slovakid Lukaš Cingel (nr 6) ja Tomaš Tatar tähistavad esimest Poola vastu visatud väravat.
Slovakid Lukaš Cingel (nr 6) ja Tomaš Tatar tähistavad esimest Poola vastu visatud väravat. Foto: David W Cerny / Reuters / Scanpix

Tšehhis jätkuval jäähoki MMil näidati kolmapäeva hilisõhtustes mängudes jõudu, ei Šveits ega Slovakkia lasknud oma vastasel väravat visata.

Slovakid läksid mängule koduriigis toimunud ärevate sündmuste järel, tulistamise tagajärjel on eluohtlikus seisundis haiglas peaminister Robert Fico. Mängijad end sellest häirida ei lasknud, tegid 44 pealeviset Poola 20 vastu ja võitsid kindlalt 4:0.

Kolm punkti (1+2) kogus oma seitsmendal MMil mängiv Tomaš Tatar. Seejuures avavärava puhul oli tal õnne, sest pealeviset üritades väljus litter tema kontrolli alt, ent sattus Lukaš Cingeli kepile ja tollel polnud skoori avamisega raskusi. Teise värava viskas Tatar ise ning hiljem andis ta veel ühe tulemusliku söödu.

B-grupi tabel on tihe ja Slovakkia sai tähtsad kolm punkti:

Standings provided by Sofascore

A-grupis jätkab Šveits kaotuseta ja Suurbritannia võiduta. Omavahelises mängus rahuldus soosik 3:0 võiduga, pealeviskeid tehti 30–15. Erinevalt B-grupist on siin väga kiirelt eraldunud terad sõkaldest ehk esinelik on end ülejäänutest selgelt lahti rebinud.

Tabeliseis:

Standings provided by Sofascore
Tagasi üles