Prometei tulevik on kahtluse all. Milline on Ukraina superklubi pärand Eestile? (1)

Copy
Prometei üks nimekamaid mängiajd on Puerto Ricost pärit Gian Clavell (viskel), kes mänginud Ukraina klubis alates 2022. aasta suvest. Tema ja teiste Prometei mängijate tulevik on lahtine.
Prometei üks nimekamaid mängiajd on Puerto Ricost pärit Gian Clavell (viskel), kes mänginud Ukraina klubis alates 2022. aasta suvest. Tema ja teiste Prometei mängijate tulevik on lahtine. Foto: Sander Ilvest

Teist aastat järjest Paf Eesti-Läti korvpalliliiga võitnud Ukraina klubi Prometei võib Baltimaade tolmu jalge alt pühkida. Halvema stsenaariumi järgi tõmmatakse eurosarjades mängimisele üldse joon alla ja kuni sõja lõpuni jätkatakse Ukraina liigas. Mida arvab sellest Eesti korvpalliüldsus?

Eelmisel nädalal kirjutas Läti meedia, et lõppenud ühisliiga hooaeg võis jääda Prometeile viimaseks. Läti korvpalliliigade direktor Salvis Mētra sõnas siiski Sportacentrsile, et avalikult on Ukraina klubi andnud mõista, et nemad soovivad liigas jätkata.

Ka Eesti korvpalliliidu liigade ja võistluste juht Henri Ausmaa kinnitas neljapäeval Postimehele, et teadaolevalt Prometei liigast ei lahku. «Ühtegi ametlikku infot pole Eesti või Läti alaliitu selle kohta tulnud, et asjad läheksid nii nagu meedias spekuleeritud. Hetkel jääb see kuulujuttude tasandile,» ütles ta.

Tagasi üles