Jõhvile joostakse välismaalt tormi, ukse taha jäävad ka 10,0-sprinterid

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Karl Erik Nazarov jooksis mullu Jõhvis Eesti rekordi ning tänavugi on võistlus paljuski tema peale mõeldes üles ehitatud.
Karl Erik Nazarov jooksis mullu Jõhvis Eesti rekordi ning tänavugi on võistlus paljuski tema peale mõeldes üles ehitatud. Foto: Mihkel Maripuu

Järgmisel neljapäeval toimub Jõhvis kõrgetasemeline kergejõustikuvõistlus, kuhu joostakse välismaalt sellist tormi, et võiks korraldada kaks võistlust järjest.

Heino Lipu staadionil peetava võistluse peaala on kahtlemata meeste kettaheide, kus starti tuleb kolm-neli 70 meetri meest (loe lisaloost – K. J.), ent tiitlivõistluste medalimehi ja -naisi näeb ka teistel aladel, alustades kuulitõukest ja kaugushüppest ning lõpetades sprintidega.

Kuna võistluseks on võimalik end üles anda reede õhtuni, ei saa peakorraldaja Mati Lilliallik veel kõiki nimesid välja hõigata. Küll avaldab ta, et Eestisse on tulemas sportlasi 32 riigist ning Jõhvi peale on tänavu joostud säärast tormi, et neil on tulnud eos pooltele sooviavaldajatele eitavalt vastata. «Kui meil oleks palju raha, siis võiks teha kaks võistlust järjest, aga paraku peame piirduma ühega,» kostab ta naljatledes.

Tagasi üles