VIDEO Uskumatu! 0,2 sekundit enne lõppu visatud värav jättis Soome hoki MMil võiduta

Copy
Austerlased võitu tähistamas.
Austerlased võitu tähistamas. Foto: EVA KORINKOVA

Austria jäähokikoondis polnud enne tänast Soomet kunagi võitnud. Äsja sai see seeria lõpu, kui meie põhjanaabrid kaotasid MMil 2:3.

Sealjuures läksid soomlased esimese kaheksa minuti ja kuue sekundiga 2:0 juhtima ning tundus, et mäng on laias laastus tehtud. Oma kuuenda värava sel MMil viskas Oliver Kapanen, kes tõusis sellega turniiri parimaks väravakütiks.

Austria ei andnud aga alla. Teise kolmandiku alguses visati 1:2, kolmanda perioodi alguses 2:2, aga kohtunikud otsustasid, et Dominic Zwergeri tabamus ei loe. Kohtumist ERRis kommenteerinud Jens-Hubert Parras märkis, et vilemehed tegid väga küsitava otsuse.

Viis minutit hiljem viskas Thimo Nickl aga värava, mis oli igal juhul määrustepärane. Seejärel oli Soome selgelt üritavamaks pooleks, aga austerlased kaitsesid hästi ning said kümmekond sekundit enne lõppu vasturünnakule.

Kuigi nende esimese viske suutis Soome väravavaht Harri Säteri tõrjuda, jõudis litter esimesena Benjamin Baumgartneri hokikepini. Tema teele saadetud mänguvahend jõudis Säteri selja taha vaid 0,2 sekundit enne lõpusireeni.

Austria võiduvärav:

MMi esimese võidu teeninud Austria tõusis A-grupis viiendaks. Kaks võitu ja kaks kaotust kogunud Soome on nende ees neljas. 

B-grupi lahingu Rootsi ja Kasahstani vahel võitsid esimesed 3:1. Neil on neljast mängust neli võitu, mis annab liidrikoha. Kasahstan on ühe võidu ja kolme kaotusega seitsmes ehk eelviimane.

Tagasi üles