Kolm veerandit võrdset mängu, kuid siis lagunes üks võistkond täielikult

Copy
Pärnu ja Rapla avaduellis jäid peale viimased.
Pärnu ja Rapla avaduellis jäid peale viimased. Foto: Urmas Luik

Korvpalli Eesti meistrivõistluste pronksiseerias haaras avamängu järel juhtohjad enda kätte Rapla Avis Utilitas, kes oli võõral väljakul 68:59 üle Pärnu Sadamast. 

Kahe võistkonna duell kulges võrdselt kuni viimase vaatuse alguseni: esimese veerandi järel vaatas tabloolt vastu 12:12 viigiseis, teise järel juhtis Pärnu 35:34 ja kolmanda järel samamoodi Pärnu 54:53. 

Ent seejärel lagunes Sadama klubi mäng täielikult koost: viimase kümne minutiga visati kõigest viis punkti, mistõttu vaatasid lõpusireeni kõlades tabloolt vastu külaliste 68:59 võidunumbrid. 

Rapla resultatiivseim oli Tormi Niits, kes viskas 15 punkti ja noppis 11 lauapalli, Obrad Tomic toetas teda 14, Eric Hunter 13 ja Malik Pope 12 silmaga. Pärnu tulemuslikum oli Brandon Alston 18 punktiga, Robert Valge ja Ivo Van Tamm toetasid teda mõlemad 8 punktiga. 

Kolme võiduni peetava pronksiseeria teine mäng on Raplas kavas teisipäeval. Uuesti naaseb seeria Pärnusse neljapäeval, mil kavas kolmas kohtumine. 

Eesti meistrivõistluste kullaseeria Kalev/Cramo ja Tartu Ülikool Maks & Mooritsa vahel saab oma avalöögi järgmisel kolmapäeval.

Tagasi üles