HOKI MM Võõrustajad nüpeldasid austerlasi ja kindlustasid esimesena koha veerandfinaalis (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ondrej Kase alustas tšehhide võidupidu, millega kindlustati koht veerandfinaalis.
Ondrej Kase alustas tšehhide võidupidu, millega kindlustati koht veerandfinaalis. Foto: AP Photo / Petr David Josek / SCANPIX

Jäähoki MMil selgus esimene meeskond, kes on taganud koha veerandfinaalis. Selleks on võõrustaja Tšehhi, kes oli alagrupiturniiri viiendas voorus 4:0 üle Austriast.

Tšehhi koondise imelise õhtule pani alguse Ondrej Kase, kes võõrustajad 28 sekundit enne avakolmandiku lõppu karistusviskest juhtima viis. Teisel perioodil suurendasid tšehhide eduseisu Dominik Kubalik ja Jakub Flek ning otsustaval kolmandikul pani kirsi tordile David Tomášek. 

4:0 võiduga kindlustas Tšehhi endale koha kaheksa parema hulgas, kui on viie kohtumisega teeninud A-alagrupis 12 punkti. Sellega edestatakse punktiga nii Kanadat kui ka Šveitsi, ent viimastel on üks kohtumine varuks. 

Standings provided by Sofascore

B-alagrupis astus väga suure sammu edasipääsule lähemale USA, kes oli 4:1 üle Poolast, kes on MMil ainult kaotusi tunnistanud. Viie mänguga on jänkidel kirjas kümme silma, millega jäädakse ainult alla täiseduga (neljast mängust 12 punkti) jätkavale Rootsile.

Standings provided by Sofascore
Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles