VIDEO Vormelitäht kihutas legendaarsel võidusõidul 360 km/h kiirusega seina

Copy
Marcus Ericssoni vormel sai avariis tõsiselt kannatada.
Marcus Ericssoni vormel sai avariis tõsiselt kannatada. Foto: ZUMA Press Wire / Jeremy Hogan / Scanpix

Aastaid kuninglikus vormelisarjas sõitnud Marcus Ericsson elas legendaarsel Indianapolis 500 võidusõidul üle ülisuurel kiirusel tehtud avarii.

Aastatel 2015–2018 F1s sõitnud rootslane osaleb viimastel hooaegadel USAs peetaval IndyCari sarjas. Sel nädalavahetusel toimub seal legendaarne Indianapolis 500 võidusõit, mille vabatreening Ericssoni jaoks ebaõnnestus.

Ericsson kaotas vabatreeningul oma vormeli üle kontrolli. Ta kihutas kurvis ca 360 km/h, kui äärekivile minnes tema vormeli tasakaal kadus ning sealt otse turvavallis maandus. Palju kannatada saanud sõiduvahend põrkus veel kaks korda libisedes vastu turvavalli, kuniks lõpuks seisma jäi.

Õnneks teatas rootslane kiiresti raadiosides, et temaga on kõik korras. Pärast arstlikku läbivaatust selgus, et Ericsson pääses raskest avariist vigastusteta. «Aitäh kõikidele meeldivate sõnumite eest. Sain mõned korrad raskelt põrutada, aga kõik on korras,» lausus rootslane sotsiaalmeedias.

Rootsi vormelitäht on legendaarsel võidusõidul olnud viimastel aastatel väga edukas. 2022. aastal õnnestus tal seal triumfeerida ja möödunud aastal teenis koha pjedestaali teisel astmel. Tänu edukale esinemisele IndyCaris tunnistati ta 2022. aastal ka Rootsi paremuselt kolmandaks sportlaseks.

Tagasi üles