Maailma üks kiiremaid mehi kritiseeris eestlast (3)

Copy
Fabio Jakobsen
Fabio Jakobsen Foto: IMAGO / Fotoreporter Sirotti Stefano / Scanpix

Aasta esimene suurtuur Itaalias lõppes Hollandi rattatähele Fabio Jakobsenile kukkumise tõttu ootamatult varakult.

27-aastane endine Euroopa meister loobus Itaalia velotuuril jätkamisest pärast 11. etapil toimunud kukkumist. Tema vigastused olid nõnda tõsised, et jätkamine polnud enam võimalik. Õnneks jäid siiski kõik luud terveks ja taastumine liiga kaua aega võtta ei tohiks.

«Arstid lappisid mu rinnakul olnud haavad ära ja tegime põrutuste kohta analüüsid. Läbisin küll edukalt kõik testid, ent öösel ei saanud üldse magada. Ma ei leidnud õiget asendit, kus saanuks valutult puhata. Olin seetõttu öösel magamata ja polnud võimeline vasaku käega midagi tegema,» kirjeldas Jakobsen enda traumat.

Hollandlane sattus 11. etapi finišisirgel kukkumisse, kus üheks osaliseks oli ka Eesti rattatalent Madis Mihkels. Just eestlase tegemist kritiseeris teravalt ka maailma üheks kiiremaks meheks peetav Jakobsen.

«Ma ei näinud Madis Mihkelsit tulemas ja ei jõudnud reageerida. Püüdsin end lihtsalt võimalikult kokku tõmmata. Samal ajal toimus kaks olukorda. Cofidise meeskond liikus tasapisi tee paremasse osasse ja keegi seal pidurdas veidi. Pean ütlema, et Mihkels otsis samal ajal pilu, mida polnud grupis olemas. 

Kui oled liiga innukas, siis kahjuks selliseid asju juhtub. Olen ka sarnases olukorras olnud ja Itaalia velotuuril püüavad kõik head tulemust teha. Nõnda jäin mina selles kukkumises lihtsalt ohvriks,» kritiseeris hollandlane Mihkelsit.

Seejuures ei saa Mihkelsit kuidagi ainuisikuliselt selles kukkumises süüdistada. Kukkumine juhtus, kui üks Soudal Quick-Stepi rattur hakkas läbi peagrupi vajuma, mistõttu pidi Cofidise mees Stanislaw Aniolkowski positsiooni muutma. Ta liikus vasakule täpselt eestlase ette ning poolaka taga- ja meie mehe esiratas puutusid kokku, mistõttu kaotas Mihkels tasakaalu.

Tagasi üles