GALERII JA VIDEO Maijooksul osales rekordarv jooksjaid

Copy

Täna Tallinnas imeilusa kevadilmaga 37. korda toimunud LHV Maijooks püstitas uue osavõturekordi, sest ⁣esmakordselt ületas registreerijate arv kahekümne tuhande piiri. 7 km jooksu võitis Liis-Grete Arro (23.35).⁣

Täna Tallinna Lauluväljakul juba 37. korda toimunud Maijooksul sündis koos virtuaaljooksu ja lastejooksudega võimas osavõturekord, millest sai osa tervelt 20 370 liikumisharrastajat, teatasid korraldajad.

7 km jooksus sai Arro kannul teise koha Helen Bell (23.55), kolmandaks tuli Pille Hinn (24.24). Kõik tulemused leiad siit.

Maijooksu raames sai täna Tallinna Lauluväljakul aega veeta suurel tervisemessil ja lustaka programmiga meestehoius. Laulukaare ees toimusid Limpa lastejooksud erinevas vanuses lastele. Liikumisrõõmu täis päev kulmineerus suure kevadkontserdiga, kus esines Smilers.

Maijooksul oli esindatud üle paarisaja ettevõtte ja kollektiivi. Suurima osalejaskonnaga ettevõtte karika võitis Põhja Eesti Regionaalhaigla, kes oli väljas 297 liikumisest lugupidava töötajaga.

Mai-nimelisi osavõtjaid oli täna stardis üheksa, 36 osalejat tähistasid Maijooksul oma sünnipäeva, eakaimad osalejad olid 1940. aastal sündinud Nonna ja Liudmila ning kõige rohkem oli osalejate seas Katrini nimelisi, tervelt sada nelikümmend üks.

Maijooksul oli osavõtjaid kõigist Eesti maakondadest ning osalejaid oli ka 31 välisriigist. Esindatud olid: Afganistan, Ameerika Ühendriigid, Brasiilia, Costa Rica, Egiptus, Filipiinid, Hispaania, Horvaatia, Iirimaa, Indoneesia, Iraan, Kasahstan, Kolumbia, Kuuba, Kõrgõzstan, Leedu, Lõuna-Korea, Läti, Mehhiko, Norra, Prantsusmaa, Põhja-Makedoonia, Rootsi, Saksamaa, Soome, Suriname, Taani, Tšehhi, Ukraina, Ungari ja Ühendkuningriik.

Eesti suurimal naistele suunatud tervise- ja liikumissündmusel on kolmekümne seitsme aasta jooksul sportlikult aega veetnud üle kolmesaja tuhande liikumisharrastaja.

Järgmine, 38. LHV Maijooks toimub 17. mail 2025. aastal.

Tagasi üles