HOKI MM Rekord ehk kolm väravat 26 sekundiga põrmustas Läti lootused

Copy
Fabian Zetterland (nr 49) viskas Rootsi kasuks kaks väravat ning aitas kõvasti kaasa rekordilisele saavutusele, kui 26 sekundiga viskasid rootslased kolm väravat.
Fabian Zetterland (nr 49) viskas Rootsi kasuks kaks väravat ning aitas kõvasti kaasa rekordilisele saavutusele, kui 26 sekundiga viskasid rootslased kolm väravat. Foto: ActionPictures/IMAGO/Scanpix

Tšehhis jätkuval jäähoki MMil toimusid laupäeva pärastlõunal kaks kohtumist, milles võidurõõmu said maitsta favoriidid. Rootsi alistas Läti 7:2 ja Šveits oli 8:0 parem Taanist.

Mullu MMil ajaloolise pronksmedali võitnud Läti koondis on aastaga läbinud noorenduskuuri. Käimasoleval MMil pole näidatud sarnast hoogu ning suureskooriline kaotus favoriit Rootsile tähendab, et meie lõunanaabritel on raske ka alagrupist edasi pääseda.

MMil täiseduga jätkava Rootsi vastu jäädi avakolmandikul seitsme minutiga 0:2 kaotusseisu. Lootuskiir hakkas paistma teise perioodi alguses, kui lätlased 23 sekundiga viigini jõudsid, kuid teise kolmandiku lõpus tõid rootslased nad taas maa peale tagasi.

24-aastane San Jose Sharksi mängija Fabian Zetterlund viskas esmalt 17 sekundi jooksul kaks väravat ja seis oli 4:2. Kulus veel üheksa sekundit ja 5:2 viskas Minnesota Wildi mängija Joel Eriksson Ek. Tegemist oli MMi uue rekordiga, sest 26 sekundi jooksul polnud varem jõutud kolme väravat visata.

Järgmiseks pauguks lätlastele oli Pittsburgh Penguinsi kaitsja Marcus Petterssoni 6:2 värav viis minutit enne teise kolmandiku lõppu. Viimase värava viskas Rootsi Lätile mängu viimasel minutil.

Rootsi juhib B-gruppi kindlalt viie võiduga, Läti on viies ning nende jaoks saab olema ülioluline homne mäng Slovakkiaga, mis võib otsustada nende saatuse.

Šveits on lisaks Rootsile ainus meeskond, mis on senisel MMil tunnistanud vaid võite. Täna põrmustati alagrupist edasipääsust unistav Taani. Esimesel kahel perioodil visati taanlaste võrku vastavalt kaks ja kolm litrit. Viimasel kolmandikul kostitasid šveitslased neid veel kolme väravaga.

Šveitsil on sarnaselt Rootsile viis võitu, kuid üks neist tuli alles karistusvisetega Tšehhi vastu. Sellele vaatamata on nad A-grupis esikohal, Taani on kahe võidu ja nelja kaotusega viies.

Tagasi üles