Kohalik meedia oli Kotsari ja Raieste hooaja osas kriitiline

Copy
Maik-Kalev Kotsar (keskel).
Maik-Kalev Kotsar (keskel). Foto: Andrej Cukic/Epa/Scanpix

Eesti korvpallikoondislaste Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste tänavune klubihooaeg sai eelmisel nädalal enneaegse lõpu, kui nende leivaisa Vitoria-Gasteiz Baskonia ei pääsenud Hispaania meistrisarjas play-off'i. Kohalik Baskimaa ajaleht Noticias de Alava hindas kõiki klubi mängijaid hooaja lõikes, eestlaste esinemine jäi nende arvates alla ootuste.

Kotsar viibis lõppenud hooajal ühes kohtumises väljakul keskmiselt 18 minutit, mille jooksul viskas 6,5 punkti, noppis 3,2 lauapalli ja jagas 1,3 korvisöötu. Kahepunktivisete protsent oli 59, vabavisete oma 61,2. Kümnepallisüsteemis hindas Noticias de Alava eestlasest keskmängija esitused 4,5 punkti vääriliselt.

«Ta ei leidnud sidet Codiga (mängujuht Miller-McIntyre – toim). Temalt oodatakse rohkem punkte ja kaitses pole ta näidanud end selle hirmuäratava tsentrina, keda Baskonia Euroopas vajab. Ta on kannatanud isegi meistriliigas vähem võimsate eakaaslaste vastu,» kirjutati Kotsari kohta.

Samas viidati artiklis ka Kotsari õlaprobleemidele, mille tõttu jäi tema panus hooaja teises pooles napiks. Kuna tema keskmised numbrid langesid vigastuse tõttu veelgi, siis leidis ajaleht, et sellises vormis ei mahu eestlane isegi teoreetiliselt enam algviisikusse.

Alates 2016. aastast Baskoniasse kuulunud Raieste käekäik oli sarnaselt Kotsarile tänavu tagasihoidlikum. Tänavu teenis ta mängus keskmisel 9 minutit mänguaega, viskas 2,3 punkti, hankis 0,9 lauapalli ja andis 0,4 korvisöötu.

Eestlase pikk leping Baskoniaga saab nüüd läbi ning Noticias de Alava sõnul ei tulnud temalt tänavu seda plahvatust, mida ehk oodati. «73 mängust 14s ei mänginud ta ühtegi minutit. Meeskonnal tekkis madalseis mitmel korral puhul, kui just tema oli väljakul.

Kui välja arvata väikesed sähvatused seerias Madridi Reali vastu, on ta näidanud end pelgliku mängijana, kellele meeskonnakaaslased rünnakul peaaegu otsagi ei vaatagi. Tal olid ka tõsised probleemid kaitses, tehes väga kiiresti vigu. Paljudel juhtudel piirdus tema väljakul käimine teiste meeskonnakaaslaste eest vigade tegemisega veerandi viimastel minutitel,» kirjutati ajalehes.

Teiste mängijate hinded: Codi Miller-McIntyre 9; Chima Moneke 8,5; Tadas Sedekerskis 8,25; Markus Howard 8; Matt Costello 8; Vanja Marinkovic 7,5; Nikos Rogkavopoulos 5,5 ja Dani Diez 5.

Tagasi üles