Verstappen tuli august välja ja tõusis Sennaga ühele pulgale

Copy
Imola GP kvalifikatsiooni esikolmik: Max Verstappen (keskel), Oscar Piastri (vasakul) ja Lando Norris.
Imola GP kvalifikatsiooni esikolmik: Max Verstappen (keskel), Oscar Piastri (vasakul) ja Lando Norris. Foto: Luca Bruno/AP/Scanpix

Vormel 1 sari jätkub esimese etapiga Euroopas Imola ringrajal. Täna toimunud kvalifikatsiooni võitis Max Verstappen (Red Bull), kes suutis treeningute alavormist välja ronida ning võtta kaheksanda parima stardikoha järjest. Sellega tõusis ta ühele pulgale legendaarse Ayrton Sennaga.

Eelmisel etapil Miamis võidust ilma jäänud Verstappen ei olnud heas hoos ka Imola kolmel treeningul. See aga muutus laupäevases kvalifikatsioonis, kus ta näitas parimat aega kõigis kolmes sessioonis.

Parima stardikoha andis lõpuks 1.14,745, tema kõrvalt pidid Oscar Piastri (+0,074, McLaren), kuid kohtunikud määrasid australlasele hiljem kolmekohalise karistuse, sest ajasõidu esimeses voorus takistas ta Haasi sõitjad Nico Hülkenbergi. Nii alustab Piasti sõitu viiendalt kohalt

Esimesse ritta kerkis Piasti tiimikaaslane ja Miami GP võitja Lando Norris (+0,091). Teises reas on Ferrari sõitjas Charles Leclerc (+0,224) ja Carlos Sainz (+0,487).

Üllatuslikult jäi Verstappeni tiimikaaslane Sergio Perez viimasest kvalifikatsioonivoorust üldse välja, seda vaid 0,015 sekundiga, ja stardib homme 11. kohalt.

Verstappenile anti sõidujärgses intervjuus teada, et tõusis nüüd kolmekordse maailmameistri Sennaga ühele pulgale – läbiaegade on vaid nemad kaks suutnud kaheksal etapil järjest teenida parima stardikoha. Senna tegi seda 1988. aasta Hispaania etapist kuni 1989. aasta USA etapini. Verstappeni jada on kestnud mullusest Abu Dhabi võistlusest alates.

«See on suurepärane aasta algus, kuid väga eriline tunne, kuna möödus 30 aastat tema surmast sellel rajal. See on kena viis teda mälestada,» ütles Verstappen lühiintervjuus. Senna hukkus 1994. aasta 1. mail Imola etapil, kui sõitis suurel kiirusel rajapiiretesse ning auto rehv tabas tema pead. Senna suri 34-aastaselt.

Tagasi üles