51 mängu kaotuseta: Saksamaa meistri liigahooaeg lõppes vägeva rekordiga

Copy
Võidukad Leverkuseni Bayeri mängijad.
Võidukad Leverkuseni Bayeri mängijad. Foto: INA FASSBENDER/AFP/Scanpix

Saksamaa jalgpalli meistritiitli juba varem kindlustanud Leverkuseni Bayer sai täna hakkama veel ühe vägitükiga. Bundesliga viimases ehk 34. voorus võideti 2:1 Augsburgi, mis tähendas, et liigahooajal ei saadud ühtegi kaotust ning järjepanu on oldud kaotuseta 51 mängus.

Bayer on esimene Saksamaa meisterklubi, mis on püsinud terve hooaja võitmatuna – 34 mängu, 28 võitu, kuus viiki ja null kaotust. Laupäeval lõid nende väravad 12. minutil Victor Boniface ja 27. minutil Robert Andrich. Augsburgi ainsa tabamuse eest hoolitses 62. minutil Mert Kömür.

Kuid hooaeg pole klubi jaoks veel kaugeltki läbi, sest kaks väga olulist mängu ootab veel ees. Ka need võites saaksid nad kirja n-ö ideaalse hooaja.

22. mail minnakse Euroopa liiga finaalis vastamisi Itaalia kõrgliigas viiendat kohta hoidva Atalantaga ning 25. mail pannakse hooajale punkt Saksamaa karikafinaalis, kus kohtutakse Kaiserslauterniga, kes jäi napilt esiliigasse püsima.

Puht tehniliselt tundis Leverkuseni klubi viimati kaotusekibedust 29. juulil, mil hooajaeelses kontrollmängus jäädi 0:1 alla hispaanlaste Real Sociedadile. Kui võtta arvesse ainult ametlikke kohtumisi, siis pärineb nende viimane allajäämine Bundesliga mullusest viimasest voorust, kui 0:3 kaotati Bochumile.

Märksõnad

Tagasi üles