Eesti viimase kümnendi kiireim sprinter peab EMi vahele jätma (1)

Copy
Õilme Võro 2023. aasta Istanbuli sise-EMil.
Õilme Võro 2023. aasta Istanbuli sise-EMil. Foto: Tairo Lutter

Eesti viimase kümnendi kiireima naissprinteri Õilme Võro vigastus osutus kardetust tõsisemaks ning tal tuleb vahele jätta ka Roomas toimuv EM.

Eelmisel nädalal osalesid Eesti naised 4x100 meetri distantsil teatejooksude MMil Bahamal, kuid vigastuse tõttu pidi võistluse vahele jätma 28-aastane Võro. Kolme nädala pärast ootab ees aasta tähtsaim mõõduvõtt ehk EM, kuid ka sealt tuleb Võrol eemale jääda.

Kui esiti loodeti, et Võro saab hooaja tähtsaimaks võistluseks terveks, selgus nüüd, et atleedi vigastus osutus kardetust tõsisemaks ja Eesti esinumbrit ei näe ka EMil. Seda kinnitas Pärnu Postimehele antud intervjuus teatenaiskonda kuuluv Ann Marii Kivikas, kes usub, et Eesti kvartett on juuni teisel nädalavahetusel Roomas võrreldes Bahamaga palju paremas jooksuvormis ja teatevahetuste osas samu vigu enam ei tehta.

Võro oli sunnitud teatejooksu MMi vahele jätma, sest rebestas Hispaania laagris reie nelipealihast. Mai alguses Postimehele antud intervjuus andis ta lootust, et suudab kodumaal vigastuse raviga võimalikult efektiivselt tegeleda.

«Õnneks on see siiani kenasti ravile allunud. Lähima paari nädala jooksul olen rajal tagasi. Ajastus oli loomulikult väga kehva ja tegi kurvaks, et ei saa ajaloolisele momendile oma panust anda. [...] Teen kõik endast oleneva, et [juunikuiseks] EMiks kenasti vormi saada,» rääkis Võro Postimehele 2. mail avaldatud artiklis.

Võro nihutas märtsis Glasgow’ sise-MMil tema enda nimele kuulunud 60 meetri jooksu Eesti rekordi 7,24 peale. 100 m distantsil on ta 11,42ga meie kõigi aegade tabelis teine. Ksenija Balta tippmargist lahutab seitse sajandikku.

Märksõnad

Tagasi üles