HOKI MM Soome olukord muutus veel hapramaks

Postimees Sport
Copy
Pettunud Soome mängijad pärast kaotust Kanadale.
Pettunud Soome mängijad pärast kaotust Kanadale. Foto: Martin Divisek/EPA/Scanpix

Soome jäähokikoondis sai MMil kolmanda kaotuse, kui jäi täna 3:5 alla tiitlikaitsja Kanadale. Rohkem libastumisi ei tohi põhjanaabrid endale lubada, sest vastasel juhul on alagrupist edasipääsemisega keeruline.

Soome suutis avakolmandikul küll kohtumist kahe väravaga juhtima minna, kuid perioodi lõpuks oli seis 2:2 viigis. Teise kolmandiku viimastel minutitel haaras Soome taas eduseisu, kuid seda vähem kui minutiks, sest Kanada viigistas taas.

Viimane periood kulges juba Kanadalaste taktikepi all. Esmalt mindi 11. minutil 4:3 juhtima ning viimasel minutil visati võiduvärav juba tühja väravasse.

Kanada on võtnud viis võitu, Soome on seitsme punkti ja kahe võiduga neljandal kohal. Praeguse seisuga läheksid nad alagrupist viimasena play-off’i, kuid et seda kohta kindlustada, tuleb järelejäänud alagrupimängudes võite noppida.

Ühe stsenaariumi kohaselt peavad Leijonat koguma oma ülejäänud kahest matšist vähemalt neli punkti, kui Austria suudab võita Norrat ja Suurbritanniat. Kui Soome jääb võrdsetele punktidele Austriaga, siis pääseksid edasi viimased. Soomet ootavad veel ees matšid Taani ja grupi liidri Šveitsiga.

Soome peab järgmise mängu esmaspäeval Taaniga, kel on ka reaalne võimalus alagrupist edasi saada. Selleks tuleks alistada Soome ning loota, et meie põhjanaabrid jääksid alla ka Šveitsile. Ja kui Austria ei võida Norrat ja Suurbritanniat, siis on Taani neljas.

Samas ei teeks viimasena alagrupist edasi pääsemine Soome elu kergemaks, sest ilmselt tuleks neile veerandfinaalis vastu Rootsi.

B-grupis oli teist kohta hoidval Saksamaal tegemist seni võiduta Poolaga. Esimesel kolmandikul väravaid ei visatud, kuid teisel perioodil visatud kahe ja viimase kolmandiku alguses visatud väravatega asuti 3:0 ette. Poola suutis veel viis minutit enne mängu algust mängida vahe minimaalseks, kuid siis lõid sakslased kohe otsa oma neljanda.

Saksmaa on nelja võidu ja kahe kaotusega grupis teine, Poolal edasipääsemise võimalused sisuliselt kadunud, seni on saadud vaid üks punkt, kui lisaajal jäädi 4:5 alla Lätile.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles