Paide oli Tartus raskustes, Flora pusis Transiga ja Kalju naasis võidukalt Hiiule

Copy
Paide Linnameeskonna ründaja Robi Saarma.
Paide Linnameeskonna ründaja Robi Saarma. Foto: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja

Koduses jalgpalli Premium liigas oli laupäeval kavas kolm kohtumist. Neist esimeses võitis Paide Linnameeskond 2:1 Tartu JK Tammekat, Tallinna FC Flora alistas kaks punast kaarti saanud JK Narva Transi 3:1 ja Nõmme Kalju naasis pärast nelja-aastast pausi Hiiu staadionile ja noppis Kuressaare vastu 3:0 võidu.

Esmalt pea 300 pealtvaataja silme all Tartu Tamme staadionil toimunud mängu juurde. Seni kolm võitu saanud Tammeka näitas tabeli teise Paide vastu kõvasti hambaid.

19. minutil asuti Ahmed Basheri penaltist 1:0 juhtima, kuid juba kolm minutit hiljem viigistas külaliste poolt Robi Saarma. Liiga üks paremaid väravakütte Saarma kasutas ära Tammeka väravavahi Richard Alandi eksimuse ning lõi palli tühja väravasse. Saarma lõi Paide eest ka võiduvärava, kuid seda alles 11 minutit enne normaalaja lõppu ja seda 11 meetri karistuslöögist.

https://www.instagram.com/p/C7HCLw7N-lf/

Nelja kaotuse ja ühe viigi kõrvale kaheksanda võidu saanud Paidel on nüüd 25 punkti ja sellega ollakse kindlalt teisel kohal, liider Tallinna FCI Levadial on 29 punkti, Tammeka on 12 punktiga kuuendal kohal.

Narva Kreenholmi staadionil sai nooruslik Flora, mille koosseisu keskmine vanus oli 22 aastat ja 1 kuu (võrdluseks, Narval oli sama näitaja 27 aastat ja 7 kuud), võidu võõrustava Transi üle, kuid midagi ei tulnud 15-kordsele Eesti meistrile kergelt.

Esimesel poolajal väravaid ei löödud ning kohtumise esimese lõi 24-kraadises soojas toimunud mängus 56. minutil Tony Varjund. 73. minutil suutis Pierre Kabore seisu viigistada, kuid vähem kui kümne minuti pärast jäi Trans vähemusse.

Nende kapten Bi Sehi Irie tõmbas veahinnaga karistusalas maha Mark Anders Lepiku ning Florale määrati penalti. Lepik läks seda ka lööma ning viis Flora jälle juhtima. Kohtumisele anti ohtralt üleminuteid ning 90+5. jäi Narva kahe mehega vähemusse, sest teise kollase kaardi sai Vaja Nemsadze. Neli minutit hiljem lõi seisuks 3:1 Lepik.

Flora sai Ida-Virumaal hooaja kuuenda võidu ning kindlustas oma neljandat kohta. Transi tulemused pole pärast treenerivahetust oluliselt paranenud, ühe võiduga ja kuue punktiga ollakse eelviimasel positsioonil.

Kahekordne Eesti meister Nõmme Kalju pidas pärast 2020. aastast esimese Premium liiga mängu Hiiu kunstmurustaadionil, mille renoveerimine sai lõpuks valmis. Ligi 700 pealtvaataja silme all võeti Saaremaa klubi vastu kindlalt hooaja seitsmes võit.

Esimesel poolajal lõid väravad Reginald Alido (39. minutil) ja Promise David (45. minut). Kui teisest poolajast oli mängitud 19 minutit lõi lõppseisuks 3:0 Aleksandr Nikolajev. Kaljul on nüüd 24 punkti, millega platseerutakse kolmandaks, Paidest jäädakse maha ühe silmaga. Kuressaare on 12 punktiga viies, sama palju on punkte ka Tammekal ja JK Tallinna Kalevil.

Tagasi üles