VIDEO Fury pandi paika! Tuhast tõusnud Ussõk kirjutas spordiajalugu (5)

Copy
Oleksandr Ussõk (vasakul) näitas Tyson Furyle koha kätte ja krooniti selle sajandi esimeseks absoluutseks raskekaalu poksi maailmameistriks.
Oleksandr Ussõk (vasakul) näitas Tyson Furyle koha kätte ja krooniti selle sajandi esimeseks absoluutseks raskekaalu poksi maailmameistriks. Foto: AP / Nick Potts / Scanpix

Raskekaalu poksi selle sajandi esimeseks absoluutseks maailmameistriks tõusis ukrainlane Oleksandr Ussõk, kes alistas tiitlimatšis Tyson Fury.

Sajandi poksimatšik» kuulutatud võitlus Ussõki ja Fury vahel kulges tõeliselt tuliselt. Nelja meistrivöö peale käinud vastasseisu algus kuulus ootamatult Ukraina poksijale, kes kaks esimest raundi ka võitis. Sellele vastas 35-aastane Fury pöördega.

Kolmandas raundis Ussõkile tõsisemalt haigelt teinud Fury suutis neljandas vaatuses tõsiseid lööke anda. See pani ukrainlase ringis kõikuma, ent pikali ta ei kukkunud. Sel hetkel tõusis just britt soosikuks matšivõidule.

Ussõk siiski toibus ja otsustavalt ründas ta vastast üheksandas raundis. Mitmeid kombinatsioone Furyle näkku tabanud ukrainlane sai kirja nokdauni ja Furyt päästis kohesest kaotusest ainult kohtuniku otsus sekkuda. Britt pääses tänu raundilõpule ka puhkama.

Edasise matši käigus suutis Ussõk targalt poksida ja järjest raundivõite teenida. Fury küll püüdis otsustavas, 12. raundis veel murrangut tuua, ent see tal ei õnnestunud. Mõlemad mehed tõstsid pärast matši küll käed taeva poole, ent võitjana sai seda teha just Ussõk.

Lõpuks läks tarvis kohtunike otsust. Kaks kohtunikku eelistasid ukrainlast häältega 115:112 ja 114:113. Üks kohtunikest otsustas anda eelise (114:113) Furyle.

«Aitäh mu meeskonnale. Aitäh jumalale. See on suurepärane nii minu perekonnale kui ka kogu Ukrainale. Au Ukrainale!» alustas Ussõk sõnavõttu, kus valas ka pisaraid. «See on suurepärane päev. Mul pole rohkem sõnu.»

Karjääri esimese kaotuse teeninud Fury lahkus areenilt juubeldades ja ootab juba uuesti ukrainlasega kohtumist. «Minu arvates võitsin ma kohtumise. Ma võitsin rohkem raunde. Ma soovin kordusmatši. Mul on selleks õigus ja kohtume uuesti oktoobris,» lausus Fury pärast kaotust, kus sai kinnituse ka Ussõkilt, et kordusmatš on tulemas.

Tagasi üles