Itaalias kiireim olnud Verstappen tõusis legendaarse Senna kõrvale

Karl-Joosep Küngas
Copy
Max Verstappen.
Max Verstappen. Foto: ZUMA Press Wire/Luca Martini/SCANPIX

Vormel 1 hooaeg jätkub seitsmenda etapiga Imolas, kus eile toimus kvalifikatsioon. Nagu tänavu tavaks võitis ajasõidu valitsev maailmameister Max Verstappen.

Verstappen pidi sedapuhku ajasõidu kiireima ringiaja nimel kõvasti pingutama. Parimal katsel sai ta viimasel perioodil kirja 1.14,746. Sellega edestas ta McLareni sõitjaid Lando Norrist ja Oscar Piastrit vähem kui kümnendikuga.

Mai alguses Miami GPl võidutsenud Norris jäi valitsevale maailmameistrile alla 0,074 ning tema meeskonnakaaslane Piastri 0,091 sekundit. Siiski pidi viimane loovutama stardirivis kolm positsiooni ning nõnda kerkisid teise stardiritta hoopis Ferrari mehed Charles Leclerc (+0,224) ja Carlos Sainz (+0,487).

Päeva peategelane oli siiski Verstappen, kes on tänavu ajasõitudes olnud alistamatu. Ühtekokku on ta võitnud järjepanu kaheksa kvalifikatsiooni, mis tähistab ka F1s rekordit. Seda jagab hollandlane nüüd legendaarse Ayrton Sennaga, kes sai selle vägitükiga hakkama 1989. aastal. Nõnda viigistas valitsev maailmameister rekordi paigas, kus Brasiilia vormeliäss 1994. aastal elu kaotas.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles