Latvala avaldas Toyota rallitähe eduretsepti

Copy
Takamoto Katsuta toetab kiivrikaamera saabumist rallisarja.
Takamoto Katsuta toetab kiivrikaamera saabumist rallisarja. Foto: Colin McMaster / McKlein / Toyota

Viimastel aastatel on Toyota rallisõitja Takamoto Katsuta olnud pidevalt MM-sarjas heitluses kõrgete kohtade eest. Kahjuks pole erinevad sõiduvead lubanud tal rallivõitude eest võitlusesse astuda.

Mai alguses toimunud Portugali rallil oli Katsuta väga konkurentsivõimeline. Ta hoidis avapäeval mõnel korral liidrikohta ning hoidis teiseks päevaks kolmandat positsiooni. Seejuures lahutas teda liidrist ainult mõned sekundid.

Siiski ei suutnud jaapanlane edukat võistlust kokku panna, tehes teisel päeval sõiduvea, mis lõppes vedrustuse purunemisega. Toyota meeskond nägi taaskord Katsuta kiirust, ent selles pole nad viimastel aastatel kordagi kahelnud. Nüüd oleks Toyota rallimeeskonna pealiku Jari-Matti Latvala sõnul vajalik astuda järgmine samm.

«Näeme, et Takamoto suudab reedeti esikoha eest heidelda. Tal on olemas potentsiaal sõita võrdselt kõikidega. Nõnda pole tema oskustes kahtlusi. Tal on vaja teha tööd mentaalse poolega. Kui oled kõrges mängus, siis tekivad mõtted, mis panevad asjatult pingeid õlgadele.

Kui me suudaks säilitada seda rahu, mis teda reedeti valitseb. See on eesmärk ja sedasi suudaksime juba laupäevad edukalt lõpetada. Viimaseks sammuks on muidugi veel ka pühapäeval õnnestumine,» lausus Latvala.

Järgmine võimalus Katsutal enda oskuste näitamiseks tekib juba mai lõpus, mil sõidetakse Sardiinia ralli.

Tagasi üles