Ei oska kaotada? Tiitlita jäänud Fury: Ussõki kodumaa on sõjas, seega toetavad kõik teda (1)

Copy
Tyson Fury.
Tyson Fury. Foto: AFP/FAYEZ NURELDINE/SCANPIX

Täna öösel toimunud raskekaalu poksi tiitlimatšis alistas ukrainlane Oleksandr Ussõk kohtunike otsusega Tyson Fury. Britt oli selgelt pettunud ja tema hinnangul pidanuks hoopis meistrivöö rändama Suurbritanniasse.

Ussõk suutis põnevuslahingu viimastes raundides enda kasuks pöörata. Üheksandas raundis oli ta lähedal Fury nokauteerimisele, ent lõpuks läks tarvis kohtunike otsust. Kaks neist andsid eelise ukrainlasele (115:112 ja 114:113) ja üks Furyle (114:113).

Karjääri jooksul esmakordselt kaotusekibedust tundnud 35-aastane Fury ei olnud tulemusega sugugi rahul. «See oli üks rumalamaid otsuseid spordiajaloos. Ma arvan, et olin matšis parem. Ta võitis küll mõned raundid, ent enamik kuulus ikkagi mulle,» lausus Fury pärast kohtumist.

«Tema kodumaa on sõjas, seega toetavad kõik teda. Olen kindel, et võitsin tänase matši.»

Vaatamata sõnavõttudele ei saa keegi Ussõkilt meistrivöid ära võtta. Temast sai selle sajandi esimene absoluutne maailmameister ja üldse ainus, kelle õlgadel kõik neli tähtsamat meistrivööd.

Furyl on poksijate vahel sõlmitud lepingu järgi õigus kordusmatšis, kus end rehabiliteerida. Kui uskuda meeste sõnavõtte pärast kohtumist, siis peaks nad taas teineteise vastu ringi astuma tänavu oktoobris.

Tagasi üles