Profipoksi võlu ja valu: ajalugu teinud Ussõk võib vastase palgapäevast ainult und näha

Karl-Joosep Küngas
Copy
Oleksandr Ussõk.
Oleksandr Ussõk. Foto: AP Photo/Francisco Seco/Scanpix

Ukraina poksitäht Oleksandr Ussõk on raskekaalu poksi uus valitseja, ent suurim auhinnaraha sellega ei kaasnenud.

Kuigi Ussõk lahkus Saudi Araabias toimunud tiitlimatšist võidukalt, siis suurem palgapäev ootas hoopis kaotajaks jäänud Tyson Furyt. Meeste teenistus oli juba enne matši suuresti paika pandud.

Põhjus peitub lepingus, mis sõlmiti juba 2023. aasta lõpus. Sellega kinnitasid mõlemad poksitähe tiimid, et auhinnafond jagatakse laiali järgmiselt: Furyle kuulub 70 ja Ussõkile 30 protsenti.

Kuigi täpsed numbrid on veel avaldamata, siis teatas Fury ameeriklasest promootor Bob Arum, et tema poksija pole nõus matšis osalema, kui palganumber ei ületa 100 miljoni dollari piiri (ca 92 miljonit eurot). Väljaande Manchester Evening News andmetel küündis aga Suurbritannia vägilase teenistus 150 miljoni dollarini, millest tal tuleb suur osa maksuteks loovutada. Samuti läheb ukrainlaste nõudmisel miljon dollarit heategevuseks Ukrainasse.

Samal ajal tiitliga Saudi Araabiast lahkunud Ussõk teenis briti meedia teatel veidi vähem kui 60 miljonit eurot. Senise karjääri jooksul 80 miljonit eurot teeninud ukrainlane pistis nõnda ikkagi taskusse palgaraha, millest ta ilmselt kunagi unistadagi ei osanud.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles