Johannes Erm: suuri vigu ei teinud ja haiget ei saanud. Taastub enne EMi ilusti ära

Copy
Johannes Erm
Johannes Erm Foto: Tairo Lutter

Kümnevõistleja Johannes Erm sai Götzise mitmevõistlusel kolmanda koha, kuigi enne viimast kahte ala oli tal isegi võimalus kerkida teiseks. See aga 26-aastase eestlase meelt kurvaks ei teinud, sest üldjoontes jäi ta kolm nädalat enne Rooma EMi toimunud võistlusega väga rahule.

Kuigi viimasel päeval püsis lootus, et Ermil õnnestub Götzisest naasta teise koha ja ligikaudu 8600 punkti väärt isikliku tippmargiga, ei suutnud ta odaviskes ja 1500 m jooksus oma suurepärast hoogu jätkata ja nõnda jäi ka uus tippmark püstitamata.

Võitjaks tuli olümpiavõitja Damian Warner, kes kogus 8678 punkti, teine oli 8517 punktiga Sven Roosen. Erm kogus 8462 silma, mis on isiklikust rekordist 22 punkti vähem. See pole teps mitte halb tulemus ja kokkuvõttes tegi Erm igal juhul tubli võistluse.

«Väga rahule jäin. Mõned alad olid nõrgemad, aga suuri vigu ei teinud ja haiget ei saanud. Taastub enne EMi ilusti ära,» ütles Erm vahetult pärast võistlust intervjuus Postimehele.

Ermist sai esimene eestlase Götzise poodiumil pärast 2019. aastat, mil Maicel Uibo oli samuti kolmas. Enne viimast ala hellitas Erm mõtteid poodiumil astme võrra kõrgemale tõusta, plaan selleks oli paigas. «Mul oli plaanis Roosenil taga olla, kuni jaksan. Sealt edasi poole jooksu pealt näeb kuidas seis on,» ütles Erm, kes jäi isiklikku rekordit 360 punktiga parandanud Roosenile lõpuks 1500 meetris alla 6,4 sekundiga.

Isikliku rekordit kordas Erm teivashüppes, kui sai 5.10ga alavõidu. Hüpped 5.20 peal näitasid, et tegelikult võiks tema jaoks olla alistatav ka näiteks 5.30 või isegi 5.40.

Sealjuures pääses eestlane teivashüppes üle noatera, kuna algkõrguse 4.60 alistas ta alles viimasel katsel. «Seal oli õigetel hetkedel hea tagant tuul. Kasutasin uusi teibaid ja pidanuks natuke kergemalt võtma. Ajastus oli hoopis teistsugune ja sellega on vaja harjuda,» selgitas Erm.

Ühe tagasilöögi sai Erm avapäeval kõrgushüppes. Jätkuvalt nõrgema jala pealt hüppav Erm ületas 1.91, mis tähendas rekordgraafikuga 17 miinuspunkti. Arvestades, et tema tippmark on 2.04, siis jäid lauale korralikud punktid. «Samm oli madal, pole sellist viga kõrgushüppes varem teinud. Ja ma ei osanudki seda parandada. See ehk võiski olla selle kümnevõistluse kõige suurem tagasilöök,» ütles Erm.

Kolme nädala pärast algab Roomas aasta esimene tiitlivõistlus ehk EM. Kuna Götzises jäi nii mõnelgi alal veel varu sisse, siis püsib lootus, et Itaalias viib Erm isikliku tippmargi uutesse kõrgustesse.

«Ma arvan, et on veel varu. Praegu pole veel tippvormi ja natuke vara on lisapunkte loota. Enne Roomat tuleb nüüd kiirelt taastuda, tuleb töine aeg. Kolm nädalat on jäänud.» Kas nüüd võiks isiklik tippmark paraneda? «Siit saab ainult edasi minna,» vastas Erm.

Götzise kümnevõistlusest võtsid eestlastest osa ka Rasmus Roosleht ja Risto Lillemets, kes katkestasid pärast kettaheidet. Neist esimese võistlusele vajutas pitseri kaugushüppe null ja kukkumine tõkkejooksus, Lillemets sai tõkkejooksus nulli ning hiljem selgus, et teda segas reieprobleem.

Tagasi üles