HOKI MM USA viskas 10 väravat ja purustas rekordeid

Copy
USA mängijad Kasahstani värava all.
USA mängijad Kasahstani värava all. Foto: ActionPictures/IMAGO/Scanpix

Tšehhis jätkuvalt jäähoki MMil toimus täna pärastlõunal kaks kohtumist, millest üks kujunes väravate- ja rekordite rohkeks. USA alistas Kasahstani 10:1, Austria sai vajaliku võidu, võites Norrat 4:1.

Johnny Gaudreau kirjutas ümber USA jäähokiajaloo, sest ta jõudis 43 punkti tähiseni. Jäähokis loetakse statistikasse ja resultatiivsuspunktid ja neid kogus Gaudreau Kashastani vastu ohtralt.

Enne pühapäevast mängu oli tal MMilt koos 38 punkti, mis jäi Patrick Kane’i kõigiaegade rekordist nelja võrra maha. Neli resultatiivset söötu tõstsid ta Kane’iga samale tasemele, seejärel lõi ta kolmanda perioodi keskel Kasahstani vastu USA 10. värava, millega saavutas rahvusrekordi.

See polnud ainus ajalooline verstapost pühapäevases purustavas 10:1 võidus. Brock Nelson viigistas 75-aastase rekordi, lüües USA meeskonna eest oma 19. MMi värava. Nelson jagab nüüd selles statistikas esikohta Bruce Matheriga, kes lõi 1949. aasta MMil 19 väravat.

Austria noppis MMil teise võidu, kui alistas 4:1 Norra. Austrial on nüüd koos seitse punkti ning nad on võrdsel pulgal Soomega, kel on mäng vähem peetud. Põhjanaabritel oleks alagrupist edasipääsu elushoidmiseks hädasti vaja homme võitu Taani vastu.

Tagasi üles