Aron jätkab F2s võimsat seeriat

Copy
Paul Aron.
Paul Aron. Foto: Eric Alonso/IMAGO/Scanpix

Sel aastal F2-sarjaga liitunud Paul Aron (Hitech) on vähemalt korra poodiumikohale kerkinud neljal esimesel etapil. Sellise vägitükiga on F1-sarjast aste nõrgemas kategoorias hakkama saanud veel vaid kolm sõitjat, nende seas praegu F1te kuuluvad Oscar Piastri ja Guanyu Zhou.

Aron on pärast nelja etappi ja kaheksat võistlussõitu 63 punktiga punktitabelis teisel kohal. Aron teenis F2-karjääri esimese poodiumikoha märtsis toimunud avaetapil Bahreinis, kui kerkis kolmandaks põhisõidus. Teisel etapil Saudi Araabias tuli ta teiseks sprindis, kolmandal etapil Austraalias samuti teiseks, kuid siis põhisõidus.

Sel nädalal toimunud esimesel Euroopa etapil Imolas oli Aron sprindis lähedal karjääri esimesele võidule, kuid pidi viimasel ringil leppima teise kohaga. Pühapäevases põhisõidus oli ta kuues.

Neljal esimesel etapil järjest poodiumile on F2-sarjas kerkinud vaid neli sõitjat. 2021. aastal teenisid neljalt avaetapilt punkte praegused F1-sõitjad Oscar Piastri ja Gunayu Zhou, aga ka Dan Ticktum.

Aroni saavutuse teeb aga erilisemaks asjaolu, et 2021. aastal oli ühel nädalavahetusel kavas kolm sõitu – kaks sprinti ja üks põhisõit ning seega oli sõitjatel üks võistlus rohkem, kus punkte teenida.

F2 hooaeg jätkub juba järgmisel nädalavahetusel Monaco etapiga. Aron kaotab punktitabelis esikohta hoidvale Zane Maloneyle (Rodin) viie punktiga, kolmas on Imola põhisõidu võitnud ja 59 punkti kogunud Isack Hadjar (Campos Racing). Aron on esikolmikus ainus sõitja, kes teeb F2-sarjas oma debüüthooaega.

Tagasi üles