VIDEO Klopp pühitses Liverpooli uue peatreeneri ametisse lauluga

Copy
Liverpooli peatreener Jürgen Klopp pidamas lahkumiskõnet Anfieldi staadionil.
Liverpooli peatreener Jürgen Klopp pidamas lahkumiskõnet Anfieldi staadionil. Foto: JON SUPER / AP / SCANPIX

Alates 2015. aastast Inglismaa jalgpalliklubi juhendanud Jürgen Klopp teatas juba aasta alguses, et lahkub hooaja lõpus ametist. Pärast viimast mängu algas Anfieldil hüvastijätt Klopiga, kuid ootamatult hakkas 56-aastane sakslane üle staadioni skandeerima järgmise peatreeneri Arne Sloti nime.

Klopi viimaseks mänguks Liverpooli peatreenerina jäi kodus saadud 2:0 võit Wolvesi vastu. Kuigi oma viimasel aastal oli tal võimalus Liverpool meistriks aidata, siis see viimaks ei õnnestunud. Fännid aga ei heitnud meelt ning aplodeerisid sakslasele kõvasti.

Pikka ja liigutavat tänukõnet pidades hakkas Klopp ühel hetkel üle staadioni laulma uue peatreeneri Arne Sloti nime ning fännid tulid sellega kaasa.

Vaata Klopi lahkumiskõnet täispikkuses

45-aastane Slot on seni olnud juhendajaks ainult oma kodumaa Hollandi klubidele. 2019–2020 AZ Alkmaarile ja alates 2021. aastast Feyenoordile. Nüüd astub ta Klopist vabaks jäänud kingadesse ning Liverpool on pannud talle suured lootused.

Klopp oli Liverpooli peatreeneriks üheksa hooaega, millest viiel aitas klubi meistriliigas esikolmikusse, 2020. aastal koguni võitjaks. Liigakarikas võideti kaks korda, karikas korra. Meistrite liiga finaali pääseti kolm kord, neist üks lõppes 2019. aastal võidukalt.

Tema leping pidi kestma 2026. aasta lõpuni, kuid jaanuaris teatas sakslane, et soovib jalgpallist puhata ning see hooaeg jäi Liverpoolis tema viimaseks.

Klopi juhendamisel mängis Liverpooli eest 39 kohtumist endine Eesti koondise kapten Ragnar Klavan, kes kuulus Inglismaa klubi ridadesse aastatel 2016 kuni 2018.

Tagasi üles