Norra ründaja pommitas Reali värava auklikuks ja liitus eksklusiivse klubiga

Karl Mihkel Eller
Copy
Villarreali ründaja Alexander Sørloth.
Villarreali ründaja Alexander Sørloth. Foto: PABLO MORANO / Reuters / Scanpix

Villarreali ründaja Alexander Sørloth sattus erilisse hoogu pühapäevases Hispaania meistriliiga 37. vooru mängus Madridi Realiga. 4:4 viigimängus lõi 28-aastane norralane kõik neli Villarreali väravat ning liitus eksklusiivse klubiga.

Sørloth kirjutas oma nime ajalooraamatutesse tõelise turmtulega meistritiitli juba varem kindlustanud Reali väravale. Oma esimese lõi ta avapoolaja lõpus, kuid tablool vaatas siis vastu 1:4 kaotusseis.

Teine poolaeg algas kuningliku klubi jaoks ilmselt uimaselt ning Sørloth kasutas selle ideaalselt ära. Kaheksa minutiga lõi ta kolm väravat ning seis oligi viigis, mis kestis kuni lõpuvileni.

Sørlothist sai 11. mängija, kes on Reali vastu löönud ühes mängus neli või enam väravat. Kümnes mees, kes sellise vägitükiga hakkama sai, oli mullu aprillis Valentín Castellanos. Girona ründaja aitas oma klubi Reali vastu 4:2 võidule. Enne teda sai sellise saavutusega hakkama Robert Lewandowski, kui ta mängis 2013. aastal veel Dortmundi Borussia ridades. Seega on poolakas ainuks mängija, eks löönud Realile neli väravat Meistrite liigas.

Sel sajandil on neli väravat Realile löönud ka Diego Milito. See toimus 2006. aastal Zaragoza 6:1 võidumängus. Ülejäänud seitse jalgpallurit, kes on Reali vastu löönud neli või rohkem väravat, pärinevad kaugest minevikust enam kui poole sajandi tagant. Neist ainsana on viis väravat Realile löönud Esteban Echevarria, kes sellega hakkama 1947. aastal Oviedo Reali ridades.

Ajaloolise statistika taustal kerkis Sørloth ka La Liga voor enne hooaja lõppu parimaks väravakütiks, tema nimele on kogunenud 23 väravat. Enne seda hoidis esikoha Girona ukrainlasest ründaja Artem Dovbõk. 19 väravat on kirjas Reali eest särama löönud inglasel Jude Bellinghamil.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles