800 000! MM-ralli üllatas pöörase publikunumbriga

Copy
Ott Tänak publikurohkel Portugali rallil.
Ott Tänak publikurohkel Portugali rallil. Foto: Bastien Baudin / Hyundai Motorsport GmbH / Austral

Nädal tagasi toimunud Portugali MM-rallit oli vahetult kohapeal jälgimas meeletult suur rahvahulk, ametlikel andmetel üle 800 000 inimese. Ainuüksi viimasel 11-kilomeetrisel Fafe kiiruskatsel oli inimesi kogunenud julgelt üle 100 000.

WRC-sarja viies etapp Põhja-Portugalis on ajast aega olnud suur publikumagnet, kuid WRC kodulehel avaldatud artiklist tuli välja, et loetud päevade jooksul käis kiiruskatsetel ja rallikeskuses 800 000 inimest.

Varem Lõuna-Portugalis toimunud ralli naasis põhja poole 2015. aastal ning alates sellest ajast on WRC-etappi võõrustanud Matosinhose linn Porto lähedal.

Portugali ralli tipphetkedeks on Fafe kiiruskatse, mis oli kavas võistluse viimasena ehk punktikatsena. Rahvusvahelise autoliidu (FIA) ohutusdelegaat Michele Mouton nägi ise, kui palju inimesi oli kruusaralli haripunkti vaatama sõitnud.

«Nägin Portugali ralli kiiruskatsetel, eriti Fafes, enneolematult palju pealtvaatajaid. Rahvahulk mõlemal pool kuulsat hüpet enne finišijoont oli tõeliselt muljetavaldav. Tavaliselt ootame 11-kilomeetrisele katsele umbes 100 000 pealtvaatajat, kuid tänavu tundus neid olevat veelgi rohkem,» kirjeldas B-rühma autode aegadel MM-sarjas sõitnud Mouton WRC kodulehel.

Ka Toyota tiimipealik Jari-Matti Latvala sai kogeda, kuivõrd populaarne on Portugalis ralli. «Isegi mina võin tunda end staarina, sest inimesed küsivad minult autogramme ja pilte. See on imeline. Siin on ainulaadne kirg ralli vastu. Kui meil poleks selliseid inimesi, poleks meil ka kirge,» jutustas soomlane.

MM-etapp on Portugali üks suurimaid spordisündmusi, mille majanduslik mõju on piirkonnale ligikaudu 60 miljonit eurot. Eelmisel nädalal sai paika, et Portugal on MM-kalendris vähemalt 2026. aastani.

Tagasi üles