M-Spordi sõitja: olen üsna lähedal Tänaku tempole Fordiga

Copy
Adrien Fourmaux Portugali MM-rallil.
Adrien Fourmaux Portugali MM-rallil. Foto: Lorenzo Martincich / @world / M-Sport

Kui Ott Tänak eelmise aasta lõpus M-Spordi meeskonnast lahkus, ennustati, et ega tänavu tiim suurde mängu ei sekku. Vastupidist on tõestanud Adrien Fourmaux, kes on MM-sarja punktitabelis neljandal kohal. Prantslane avaldas lootust, et on eestlase eelmise aasta kiirusele jõudnud väga lähedale.

29-aastane Fourmaux alustas tänavust hooaega väga stabiilselt. Monte Carlos oli ta viies, kahel järgmisel etapil Rootsis ja Keenias kolmas. See tähendas, et pärast esimesi võistlusi oli ta punktitabelis kolmas.

Pärast ebaõnnestunud Horvaatia rallit ja Portugali neljandat kohta on ta kokkuvõttes langenud neljandaks, kuid tema tempo Ford Puma Rally1-autoga on siiski olnud üle ootuste hea.

Pärast Portugali MM-rallit suundus Fourmaux otse USAsse, et töötada Ford Performance'i simulaatoris ning Pumat arendada. «Ma sõidan kolm päeva simulaatoril. Saame valmistuda eelseisvateks kiireteks kruusarallideks ja teha arendustööd,» ütles Fourmaux intervjuus Prantsuse veebilehele rallye-sport.fr.

Järgmisel nädalal toimuva Sardiinia MM-ralli iseloom peaks Fordi sõitjale hästi sobima ning ka stardipositsioon tuleb talle kasuks. «Esimene päev peaks olema lihtsam, kui alustan neljandalt ja mitte kolmandalt kohalt nagu Portugalis. Nägin pühapäeval Portugali rallil, et viienda koha eelis oli suurem kui kolmandal,» võrdles Fourmaux.

Rallis võrreldakse oma esitust esimese asjana tiimikaaslasega. Tema kõrval on aga väheste kogemustega Grégoire Munster, kes sõidab oma esimest aastat tippklassis. Seega on Fourmux enda kiirust võrrelnud Tänaku eelmise aasta aegadega.

«Ma saan teha otsese võrdluse MM-sarja tippsõitjatega ja see on tõesti huvitav. Aga võin tuua võrdluse ka eelmise aastaga. Aegade põhjal arvan, et olen üsna lähedal Ott Tänaku esinemisele Pumaga,» hindas Fourmaux.

Tagasi üles