Homofoobiavastasest kampaaniast loobunud jalgpallitäht pälvis teravat kriitikat (1)

Copy
Monaco poolkaitsja Mohamed Camara (paremal).
Monaco poolkaitsja Mohamed Camara (paremal). Foto: AFP/NICOLAS TUCAT/SCANPIX

Prantsusmaa jalgpalli kõrgliigas korraldati kampaania, millega võideldakse homofoobia vastu. Monaco jalgpallitäht Mohamed Camara ei soovinud selles osaleda.

Nädalavahetusel toimunud Prantsusmaa kõrgliiga kohtumine Monaco ja Nantesi vahel algas meeskondade ühispildiga. Mängijate ette oli laotud loosung «Homofoobia jalgpallis» ja sõnal «foobia» oli kriips peale tõmmatud.

Kui mõlema meeskonna algrivistused olid ühiselt selle loosungi taga, siis sellest ei võtnud osa Monaco mängumees Mohamed Camara. Tema valmistus samal ajal eraldi mänguks ja tegi venitusharjutusi.

Lisaks sellele keeldus Camara oma mängusärgil kandmast sümbolit, millega võideldakse homofoobia vastu. Ta oli selle sümboli üle teipinud, et seda mitte oma särgil näidata.

Prantsusmaal järgnes 24-aastase Mali jalgpallitähe käitumisele väga terav kriitika. Sõna otsustas võtta ka Prantsusmaa spordiminister Amélie Oudéa-Castéra, kes koguni nõudis jalgpallurile karistust.

«Ma arvan, et selline käitumine pole aktsepteeritav. Sellisele käitumisele peavad järgnema karmid tagajärjed. Seda nii jalgpallurile kui ka tema koduklubile,» vahendas RMC ministri öeldut.

Monaco treener Adi Hutter teatas, et klubil polnud Camara tegemistega mingit pistmist. «See oli tema isiklik otsus. Oleme otsustanud meeskonnasiseselt olukorda temaga arutada,» kommenteeris Hutter.

Tagasi üles