HOKi MM Soomlased suutsid krahhi vältida, kuid nende saatus veel kindel pole

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Hannes Björninen oli esmaspäeval see, kes soomlaste õlgadelt pinged viis.
Hannes Björninen oli esmaspäeval see, kes soomlaste õlgadelt pinged viis. Foto: IMAGO / Jari Pestelacci

Tšehhis toimuval jäähoki MMil tundsid esmaspäeva õhtul võidurõõmu Soome ja Kasahstan. 

A-alagrupis mõneti üllatavalt juba kolm kaotust saanud Soome läks eile õhtul vastamisi Taaniga ning teadis, et veerandfinaali lootuste säilitamiseks on neil tarvis võitu.

See 3:1 kujul ka teeniti, kuid selle jaoks tuli põhjanaabritel kõvasti vaeva näha: taanlaste väravalukk murti alles viimase kolmandiku alguses, kui täpne oli Hannes Björninen. 

45. minutil tegi Rasmus Rissanen seisuks 2:0 ning Soome hokifännid said rahulikumalt hingata. Ent lõpp läks siiski põnevaks. Kaks minutit enne lõpusireeni õnnestus taanlastel Alexander True käe läbi üks tagasi visata. Seejärel võtsid taanlased viigiväravat jahtides välja ka väravavahi, kuid sihile ei jõudnud. 

Pekka Jormakka oli see, kes hoopis viimasel minutil litri tühja Taani võrku saatis. 

3:1: võit tähendab soomlaste seda, et voor enne alagrupiturniiri lõppu hoiavad nad A-alagrupis neljandat kohta ja on justkui kinni veerandfinaali kohas. See võidakse neilt aga ära näpsata. Nimelt kohtub Soome viimases voorus neist eespool oleva Šveitsi, Austria omakorda alagrupi autsaideri Suurbritranniaga. 

Peaks Soome (normaalajal) kaotama ja Austria võitma, tõuseks koondised võrdselt 10 punkti peale, misjärel vaadatakse viigilahutusena juba omavahelist kohtumist. Selle võitis aga 3:2 Austria.

Tabeliseis:

Standings provided by Sofascore

B-alagrupi eilses õhtuses kohtumises oli Kasahstan 3:1 üle Poolast. Nõnda sai ka kindlaks see, et 22-aastase vaheaja järel MMil osalenud Poola langeb järgmiseks aastaks tagasi I divisjoni. 

Tabeliseis:

Standings provided by Sofascore
Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles