Karel Tilga loobub kergejõustiku EMist

Copy
Karel Tilga.
Karel Tilga. Foto: Tairo Lutter

Kümnevõistleja Karel Tilga andis teada, et jätab juuni alguses Roomas toimuva kergejõustiku EMi vahele.

Tilga põhjendas loobumisotsust alaliidule kuus nädalat tagasi treeningul saadud kerge põlvevigastusega. Kuigi vigastus on paranemisjärgus, siis kogu hooaega ja Pariisi olümpiamänge silmas pidades on mõistlik mitte riskida.  

Tilga kinnitas, et tema treeningud jätkuvad ja ettevalmistus olümpiamängudeks käib. Ta plaan on osaleda ka USA lahtistel meistrivõistlustel kümnevõistluses, mis toimuvad 21.–22. juunil Eugene'is.

Kergejõustiku EMi kvalifikatsiooniperiood lõppeb 26. mail ning osalevate sportlaste nimekirjad saavad selgeks hiljemalt 29. mail.

**

Praeguse seisuga on Eesti kümnevõistlejatest EM-pilet olemas Janek Õiglasel ja Johannes Ermil

Tilga otsuse valguses võiks edetabeli põhjal uks avaneda ka Maicel Uibole, kuid selleks tuleks Bahamal resideeruval dekatleedil enne 26. maid tõestada enda vormi ja tervislikku seisu kolmel üksikalal (jooks, hüpe, heide). 

Kui ka Uibo rivist kukuks, võiks teoorias võimalus tekkida veel Risto Lillemetsal, kuid tema tegi äsjasel Götzise võistlusel liiga vasaku jala reiele ning ootab selle uuringuid. Tõsi, esmaste kommentaaride põhjal oli dekatleet positiivselt meelestatud ega arvanud, et tegemist on ülemäära tõsise vigastuse, vaid pigem venitusega.

Kergejõustiku EM Roomas saab oma avapaugu 7. juunil, kümnevõistlus on kavas 10. ja 11. juunil. Kokku lastakse sinna peale 24 dekatleeti, kuid igast riigist maksimaalselt kolm sportlast (erandiks tiitlikaitsja Niklas Kaul).

Seda, kes hetkeseisuga EMile pääseks, saab näha SIIT, kuid siinkohal tasub meeles pidada, et nii mõnedki sportlased võivad vigastuse tõttu ja/või Pariisi olümpiat silmas pidades aasta esimesest tiitlivõistlusest loobuda.

Märksõnad

Tagasi üles