HOKI MM USA saatis medalist unistanud lätlased koju (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
USA lõpetas Läti koondise unistuse tänavusel MMil.
USA lõpetas Läti koondise unistuse tänavusel MMil. Foto: ZUMA Press Wire/Lukasz Sobala/SCANPIX

Jäähoki MMil sai selgeks Läti koondise saatus, kes peab sel aastal piirduma alagrupiturniiriga.

Läti läks viimasele kohtumisele USAga vastu ainult võidumõtetega, kuna vastasel juhul langenuks nad enne veerandfinaali konkurentsist. Edasipääsu juba eelnevalt kindlustanud jänkid ei andnud aga lätlastele mingit armu.

USA haaras juba avakolmandikul 2:0 eduseisu ja suurendas selle kolmeväravaliseks teise perioodi alguses. Läti suutis küll ühe värava vastu visata, ent viimaseks kolmandikuks oli ikka meeletu väljakutse ees.

Otsustaval kolmandikul jäid lätlased esmalt 4:1 kaotusseisu, ent sellele vastati kahe tabamusega. Kohtumise viimastel minutitel suutis USA veel kaks korda skoorida ning 6:3 võidu teenida.

Tänane tulemus tähendas, et Läti lõpetas B-alagrupi üheksa punkti ja viienda kohaga. 16 silma kogunud USA kerkis võiduga teisele positsioonile. Veel pääsesid B-alagrupist veerandfinaali Rootsi, Saksamaa ja Slovakkia. Esimene ja viimane neist kohtuvad veel täna omavahel.

A-alagrupis pidasid vägeva lahingu turniiri võõrustav Tšehhi ja suursoosik Kanada. Normaalaja viimastel minutitel kaheväravalisest kaotusseisust välja tulnud Tšehhi pidi lisaajal ikkagi Kanada 4:3 paremust tunnistama.

Võiduga kindlustas Kanada ka esikoha A-alagrupis. Nad teenisid lõpuks 19 punkti ja edestasid kahe pügalaga Tšehhit. Veerandfinaali jõudsid ka Šveits ja Soome, kes kohtuvad veel täna hilisõhtul.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles