Itaalia velotuuril hakkasid meeskonnad raskete ilmaolude tõttu protestima (1)

Copy
Tadej Pogacar on Itaalia velotuuril võitnud koguni viis etappi 16st.
Tadej Pogacar on Itaalia velotuuril võitnud koguni viis etappi 16st. Foto: EPA/LUCA ZENNARO/Scanpix

Itaalia velotuuril pidanuks täna olema kavas 206 km mägine etapp, ent korraldajad olid sunnitud seda oluliselt lühendama.

Itaalia velotuuri 16. etapp pidi esialgse ajakava järgi saama lähte Livignost, ent keerulised ilmaolud ei lubanud seda teha. Õigemini polnud osalevad meeskonnad sellega nõus ning seetõttu lühendasid korraldajad etappi 88 km võrra.

Vaatamata veidi kergemale trassile teenis taaskord etapivõidu Sloveenia rattatäht Tadej Pogacar. Sel suurtuuril juba viienda etapi võitnud sloveen spurtis otsustavalt peagrupilt eest veidi enam kui kilomeeter enne finišit. Lõpuks edestas ta lähimat rivaali Giulio Pellizzarrit 16 sekundiga.

Pogacaril õnnestus nõnda oma edu üldarvestuses veelgi kasvatada. Ta edestab teiseks tõusnud Daniel Martinezt seitsme minuti ja 18 sekundiga. Kolmandaks langenud Geraint Thomas Martinezist omakorda 22 sekundi kaugusele.

Keerulise päeva elas edukalt üle ka Eesti rattatalent Madis Mihkels. Intermarché-Wanty sprinter ületas finišijoone võitjast peaaegu 20 minutit hiljem. 

Homme on Itaalia velotuuril taaskord kavas mägine etapp, mis annab Pogacarile oma võiduarvet ja edu üldarvestuses kasvatada.

Tagasi üles