Vene vereraha on hokitähele tähtsam kui aeg perekonnaga

Copy
Magnitogorski meeskond oli Venemaa hokiliigas võidukas.
Magnitogorski meeskond oli Venemaa hokiliigas võidukas. Foto: IMAGO / Grigory Sysoev / Scanpix

Rootsi hokitäht Robin Press otsustas jätkata Venemaal mängimist, kui sõlmis Magnitogorski meeskonnaga kaheaastase lepingu. 

29-aastane rootslane on mänginud Venemaal alates 2021. aastast, mil ta sõlmis lepingu Tšerepovetsi Severstaliga. Samas meeskonnas oli tema tiimikaaslaseks ka Eesti koondislane Robert Rooba. Kui algas aga Venemaa sõjaline sissetung Ukrainasse, siis eestlane lahkus meeskonnast, rootslane aga mitte.

Nõnda polegi Pressile vastuoluline Venemaal suure raha teenimine. Ta oli küll kahtleval seisukohal Venemaal jätkamisest rääkides, ent seda hoopis perekondlikel põhjustel. Nimelt ei näe ta oma lähedasi suurema osa aastast kordagi.

«On keeruline olla väga pikalt perekonnast eemal ja neid mitte näha kaheksa-üheksa kuud. Samas olen sedasi viimased kolm aastat elanud. Mida vanemaks saad, seda enam hakkavad prioriteedid muutuma,» vahendas Venemaa meedia rootslasest kaitsemängija sõnu.

Tundub, et prioriteet on vähemalt praegu Venemaal sealse vereraha teenimine, kuna järgmised kaks aastat veedab Press Magnitogorski meeskonnas. See tähendab ka seda, et Pressi jaoks on kahtlemata pikemat aega suletud uks Rootsi koondisesse.

Tagasi üles