HOKI MM Selgusid veerandfinaalpaarid, Soome võis kaotada kapteni

Copy
Mikael Granlund (vasakul) tegi Šveitsi mängija vastu jõhkra vea ja Soome kaptenit võib oodata mängukeeld.
Mikael Granlund (vasakul) tegi Šveitsi mängija vastu jõhkra vea ja Soome kaptenit võib oodata mängukeeld. Foto: Emmi Korhonen / Lehtikuva / IMAGO / Scanpix

Tšehhis toimuval jäähoki MMil said eile selgeks kõik veerandfinaalpaarid. Viimases alagrupimängus kaotas Soome 1:3 Šveitsile, kuid võis järelejäänud MMiks jääda ilma kapten Mikael Granlundist. Tugev Rootsi põrmustas Slovakkia 6:1.

Kuigi enne eilseid kahte viimast alagrupimängu olid veerandfinaali pääsejad juba selged, siis lõplik asetus mitte. Terve käimasoleva MMi head vormi näidanud Šveits oli Soome vastu heas hoos ning asus mängu teise kolmandikul 2:0 juhtima, kuid meie põhjanaabrid suutsid ühe värava vastu visata.

Kolm ja pool minutit enne matši lõppu viskas Šveits kolmanda ja tundus, et mäng on tehtud. Vähem kui kaks minutit enne lõpuvilet sai karmi veaga hakkama Soome kapten Mikael Granlund, kes sai 5+20 minutit karistuse, sest lõi vastast hokikepiga peapiirkonda.

Suure tõenäosusega saab Granlund ühemängulise mängukeelu ning kuna Soome vastaseks veerandfinaalis on igipõline vastane ja vähemalt paberil parem Rootsi, siis võis Granlundi MM lõppeda alagrupiturniiriga.

B-grupi viimases mängus läksid vastamisi Rootsi ja Slovakkia. Neist esimene on kogu MMi peale ainus koondis, mis pole kaotanud ühtegi punkti ja on võtnud normaalajal seitse võitu. Ise on visatud 39 väravat ja oma võrku on lubatud üheksa litrit.

Nii oli Slovakkial enne mängu vähe võimalusi võidule pretendeerida ja ega seda otseselt ka vaja läinud, sest edasipääs veerandfinaali oli kindel ning ka B-grupi neljandast kohast oli õigupoolest võimatu kõrgemale tõusta. Rootsi sepistas võidu peamiselt teisel perioodil, kui visati kolm väravat ja tänu avakolmandiku ühele tabamusele oli seis juba 4:0. Tšehhi suutis küll tekitada veel seisu 5:1, kuid Rootsile jäi mängu viimane sõna ja mäng lõppeski 6:1.

Kõik neli veerandfinaali toimuvad neljapäeval. A-grupi võitja Kanada kohtub Slovakkiaga, B-grupi esimene Rootsi Soomega. Järgmise naabrite duelli pakuvad A-grupi teine Šveits ja Saksamaa ning B-grupi teine USA läheb vastamisi MMi võõrustaja Tšehhiga.

Tagasi üles