Rallilegend lahkub WRCst

Copy
Foto: Tony Marshall / Sporting Pictures / Action Images / Scanpix

Michèle Mouton on ainus naissõitja, kes on suutnud võita ralli MM-etapi. Nüüd teatas 72-aastane naine, et loobub pärast käimasolevat hooaega WRC ohutusdelegaadi ametist ja lahkub MM-karussellilt.

Mouton võitis rallikarjääri jooksul neli etappi ning 1982. aastal tuli ta sõitjate punktitabelis teiseks. Rallisõitmise lõpetas ta 1986. aastal, kuid ei teinud lõpparvet spordiala endaga.

Viimased aastad on ta tegutsenud rahvusvahelise autoliidu (FIA) ohutusdelegaadina. Ta sõidab kõik kiiruskatsed läbi vahetult enne selle starti ning tema sõna maksab.

Tema otsust oodatakse hinge kinni hoides, sest Moutoni võimuses on öelda, et kui näiteks pealtvaatajad seisavad raja ääres valedes kohtades või eiratakse mõnda muud ohutusreeglit, siis kiiruskatset ei toimu või tuleb selle start edasi lükata.

Mouton avaldas oma lahkumise MM-sarjast Portugali ralli ajal ning prantslannale jättis südamliku mulje, kuidas fännid talle punktikatse eel kaasa elasid. «See oli väga eriline, sest inimesed lehvitasid ja me peatusime ka, et vastu lehvitada, sest tahtsime neid tänada.

On uskumatu, et meil on sellised mälestused ja selline toetus. See on väga emotsionaalne. Tegin oma töö ära, olen väga rahul. Etendus peab jätkuma,» sõnas Mouton Rallyjournalile.

Michèle Mouton
Michèle Mouton Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Tagasi üles