Kolmekordne olümpiavõitja liitus Soome koondisega, kuid omadel tingimustel

Postimees Sport
Copy
Iivo Niskanen
Iivo Niskanen Foto: BORUT ZIVULOVIC / REUTERS / SCANPIX

Soome suusataja ja kolmekordne olümpiavõitja Iivo Niskanen, kes varem treenis oma eratiimis, on nüüd otsustanud koondisega jälle liituda.

Niskanen tegi sammu eraldiseisvate treeningute poole juba eelmisel aastal. Põhjuseks Soome suusaliidu kehv rahaline seis ning ta otsustas lõppenud talveks omal käel treenida. Tulemused ei olnud aga soovitud, kuid mitte see pole põhjus koondisega taasliitumiseks.

Suvist ettevalmistust teeb 32-aastane Niskanen ikkagi iseseisvalt ja oma treeneriga ning liitub koondisega alles vahetult enne Ruka MK-etappi. Koondise esitletud programm pole tema sõnul liiga koormav ning ta saab iseseisvalt jaotada oma koormusi.

Niskaneni mänedžer Miro Rousku selgitas YLE-le, et koondise välja pakutud pakett tundus palju parem kui eelmisel aastal. Lisaks saab Niskanen nüüd mitmeid teenuseid kasutada tasuta, mille eest tuli tal eratiimis treenides ise tasuda. Samas tähendas Rousku, et alaliiduga pole Niskanen veel sportlaslepingut sõlminud.

Kolmel viimasel taliolümpial kuldmedali võitnud (2014 Sotšis paarissprint, 2018 Pyeongchangis 50 km maraton, 2022 Peking 15 km klassika) Niskaneni peamine eesmärk on eesootaval hooajal nii nagu teistel tipptegijatel Norras Trondheimis toimuv MM, mis peetakse 26. veebruarist kuni 9. märtsini.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles